Klordioksid og Lyme sykdom

June 15

Lyme-sykdom er en av de mest vanlige sykdommer, spesielt i Nord-Amerika og Europa. Det er forårsaket av en gruppe av mikroorganismer som kalles Borrelia-arter. Flått er de viktigste bærere av Lyme sykdom. De holde seg til den menneskelige huden, gradvis invaderer huden og inn i blodet, som fører til sykdom. Disse flått kan bli funnet på pelsen eller huden på mange dyr og fugler.

Symptomene på Lyme sykdom

Etter bitt av en hake, viser en rødlig utseende det berørte området. Etter en uke, har dette området svulmer og papler vises. Forandringene er ikke begrenset til et bestemt område. Hevelse oppstår i ulike deler av kroppen, for eksempel armhulene og lysken. Influensalignende febertilstander sammen med smerter i kroppen utvikle seg gradvis. Forandringene øke og spre seg til andre deler av kroppen. Sykdommen slutt påvirker nervesystemet og muskel-skjelettsystemet. Utbruddet av leddgikt og persistens av hudlesjoner er den endelige manifestasjon i de fleste tilfeller. Sykdommen kan vare i en betydelig periode.

Forebygging og Diagnose

Du bør unngå steder hvor flått er utbredt. Hvis du gjør hyppige steder hvor flått er funnet, bør du dekke kroppen med tilstrekkelig klær. Vaksiner er også tilgjengelige for beskyttelse mot Lyme-sykdom. I tilfelle du vise symptomer på Lyme sykdom, bør umiddelbar diagnose gjøres. Den sentrale virkemiddel i diagnose er via laboratoriefunn fra en blodkultur. Polymerase kjedereaksjon blir også gi pålitelige resultater i diagnostisering av Lyme-sykdom.

Behandling med klordioksyd

Klordioksid spiller en meget viktig rolle i å forebygge spredning av Lyme-sykdom. Det er et sterkt antiseptisk effektiv mot mange mikroorganismer. I Lyme sykdom, mange lesjoner er sannsynlig å dukke opp på forskjellige områder av huden. Sykdomsfremkallende bakterier eller andre mikroorganismer kan inngi der og kan initiere sekundær infeksjon. Klordioksyd beskytter pasienten mot slike infeksjoner ved å tilveiebringe et beskyttende lag av sterilitet på de berørte deler.

Måten for gjennomføringen av klordioksid

Klor dioksid er hovedsakelig finnes i tre former. Den kan anvendes som en løsning, salve eller såpe. Klordioksyd må påføres på huden meget forsiktig; ellers kan sprekker oppstå lesjonen. Molekyler av klordioksyd er hudvennlig og tilfeller av hud følsomhet eller irritasjon ikke finne sted i de fleste pasientene.

Begrensning av klordioksid

Klordioksyd gir beskyttelse til brede områder av huden, men dens penetrering nivå er begrenset. Den brukes som den primære desinfeksjonsmiddel ved behandling av lesjoner forårsaket av Lyme-sykdom. Mange leger anvende forbindelsen som et ko-terapi sammen med antimikrobiell behandling for å oppnå mer effektive resultater. Derfor, selv om klordioksid gir god behandling for herding av Lyme sykdom, kan det ikke være lettelse opp på som den eneste rette.