Eye-tester Retina problemer

July 18

Netthinnen er nervecellelaget på baksiden av øyet som videre visuell informasjon på synsnerven. Ofte netthinne sykdommer er diagnostisert av spesialist i øyesykdommer under eksamen. Men er det noen flere tester som øyet leger kan utføre for å ytterligere å klargjøre en retinal diagnose.

Amsler rutenett

Den Amsler grid vanligvis er en hvit bakgrunn med horisontale og vertikale svarte linjer og en svart prikk i midten. Denne testen administreres i legekontoret ved at pasienten ser på svart prikk med ett øye og merke hvis det er noe unormalt i linjene som waviness eller manglende deler. Den Amsler rutenett brukes til å vurdere helsen til sentrum av netthinnen (makula), som brukes for å lese visjon. Denne testen blir ofte benyttet for å detektere makuladegenerasjon.

Eye Angiografi

Eye angiografi bruker spesialiserte kameraer for å undersøke den bakre av øyet, spesielt helsen til blodkar i netthinnen. Det finnes to hovedtyper - fluoroscein angiografi (FA) og indocyanine grønn angiografi (ICG) - at hver bruker en annen farge (og kamera) sikret fargestoff injiseres i en blodåre i pasientens arm og fremhever de blodårene i øyet slik at retinal spesialist for å diagnostisere øyesykdommer som diabetisk retinopati og aldersrelatert makuladegenerasjon.

Optical Coherence Tomography

Optisk koherens tomografi (OCT) er en diagnostisk test som skaper tverrsnitt bilder av synsnerven og netthinnen. Den kan også gi målinger av netthinnen tykkelse. Oktober brukes til å diagnostisere retinale tilstander som makuladegenerasjon eller makulært ødem (væskeansamling i makula) og for å overvåke responsen på netthinnen til behandling. Oktober er smertefri og har blitt et svært viktig verktøy for øyet leger og retinal spesialister.

ultralyd

Når visningen av netthinnen er skjult for noen grunn (katarakt, blod i øyet), kan øyet leger bruker en ultralyd for å få en visning av baksiden av øyet. Ultralyd bruker lydbølger til å visualisere stedene. Det er ofte brukt etter en traumatisk skade på øyet for å bestemme er netthinnen er sunt. Øye leger også bruke den på kontoret for å vurdere iden av øyet før katarakt kirurgi eller å måle størrelsen på en svulst på baksiden av øyet.

elektroretinogrammet

En elektroretinogrammet (ERG) er en diagnostisk test som evaluerer funksjonen til netthinnen. ERG måler de elektriske impulser til spesialiserte celler i retina (staver og tapper) og sammenligner denne med mengden av lys som gikk inn i øyet for å måle funksjon. Denne testen måler dette med bruk av kontaktlinser påført på hornhinnen og kan ta en time å fullføre. ERG skaper et kart over netthinnens celler og er ofte brukt hos barn.