Hva er behandlingen for hodebunnen sopp?

March 23

En av de vanligste former for hodebunnen sopp er tinea capitis, også kjent som ringorm i hodebunnen. Det er forårsaket av en sopp og ikke av en orm, som navnet antyder. En annen vanlig form for hodebunnen sopp er Pityrosporum ovale. P. ovale sopp er vanligvis til stede i små mengder på våre hodebunnen, men når soppen opplever overvekst, det fører til tørr, kløende flaking vi vanligvis refererer til som flass.

symptomer

Symptomer på en skalp sopp kan variere fra reddened, kløe, smertefulle runde lapper til overdreven tørr, kløe, flassing over hele hodebunnen. Områder i hårtap (alopecia) kan noteres. Tinea capitis er mer vanlig hos barn, men P. ovale soppinfeksjoner kan ses i alle aldersgrupper. Tinea capitis er sett ganske ofte i den afroamerikanske befolkningen. Dersom den enkelte har blitt smittet med tinea capitis sopp i ganske lang tid, kan det være lommer av puss (infeksjon) dannelse bemerket.

Diagnose

Enhver lege å behandle en soppinfeksjon i hodebunnen bør være sikker på å skille nøyaktig hvilke soppinfeksjon er involvert så riktig behandling tiltak kan iverksettes. Undersøkelse med Woods lampe, som er en ultrafiolett-filtrert lys, bør brukes til å sørge for at en sopp er til stede i det berørte området. A Wood lampe vil føre til at soppen til å gløde en lys blågrønn. I tillegg bør mikroskopisk undersøkelse av hårsekken gjøres for å lete etter andre mulige sopp engasjement, siden noen soppinfeksjoner ikke lyser lett under Wood lampe. Soppkulturer bør også tas for å identifisere soppen som forårsaker problemet på riktig måte.

Behandling

Behandling kan bli oppnådd ved flere forskjellige måter. Over-the-counter shampoos, slik som nizoral, er ganske effektive mot soppen Pityrosporum ovale. Tinea capitis kan være vanskeligere å behandle, som krever både muntlig og aktuelle medikamenter for å bekjempe problemet. En vanlig oral medisin er grisofulvin; det må være foreskrevet av lege. Ofte er kortison kremer anvendes for å bekjempe kløe forbundet med soppinfeksjon.

Forebygging / løsning

Tinea capitis kan spres med person-til-person kontakt. Barn bør læres opp til ikke å dele caps, hår børster og kammer. Puter og sengetøy må vaskes grundig og tørkes i en varm tørker for å drepe soppen. Den tinea capitis sopp er spenstig og kan leve i lange perioder bare sitte i at kammen på badet sokkel. Hår redskaper bør vaskes og desinfiseres eller erstattes helt. P. ovale soppinfeksjoner vanligvis er kontrollerbar ved bruk av en fungal sjampo. Følg alltid bruksanvisningen for hvordan ofte du bruker dem.

betraktninger

Fordi sopp reprodusere ved å frigjøre spores i atmosfæren, er det vanlig å finne dem nesten hvor som helst i vårt daglige miljø. Gjentakelse av problemet kan skje hvis det ikke treffes riktig rengjøring og desinfisering tiltak.