Behandling Alternativer for ADD

December 20

Attention-Deficit Disorder, eller ADD, er en psykisk lidelse som har eksakte årsaken er ennå ikke kjent. Visse faktorer antas å ha en effekt av sannsynligheten for å ha ADD. Det går ofte i familier, og kan også være forårsaket av mødre som bruker narkotika eller røyker sigaretter under svangerskapet. Eksponering for toksiner eller organiske miljøgifter kan også bidra til å legge til. Medisiner for behandling av ADD kommer i to forskjellige former --- stimulerende og ikke-stimulerende --- med senere er den vanligste.

stimulerende medisiner

De vanligste formene for sentralstimulerende ADD medisiner er Ritalin og Adderall. Selv om forskerne ikke vet nøyaktig hva som gjør disse stoffene effektive, vet de at de ser ut til å balansere og øke signalstoffene i hjernen. Dette forbedrer vanlige ADD symptomer som hyperaktivitet og impulsiv atferd. Stimulerende stoffer kommer i både kort- og langtidsvirkende former. De fleste korttidsvirkende medisiner vare i omtrent fire timer, mens langtidsvirkende former kan vare mellom seks og 12 timer.

Bivirkninger av sentralstimulerende medikamenter

Noen bivirkninger av sentralstimulerende medisiner er søvnløshet, nedsatt appetitt, vekttap og irritabilitet. I noen få tilfeller, barn oppleve en litt redusert vekst. Noen barn kan også utvikle rykninger eller ufrivillige muskelkramper, men disse skal falme etter medisin dosen senkes. Om lag 10 prosent av barn vil ikke oppleve noen lindring av symptomer, selv etter endring av type stimulerende og dosering gitt.

Non-stimulerende medikamenter

En felles ikke-stimulerende brukes til å behandle ADD er Strattera. Ikke-sentralstimulerende midler er ofte foreskrevet når sentralstimulerende medisiner ikke virker eller forårsake uønskede reaksjoner. Bivirkninger av ikke-sentralstimulerende stoffer er vekttap, søvnighet og kvalme. Bruk av Strattera har også blitt koblet med gulfarging av huden (gulsott). Noen barn og unge voksne opplever problemer med selvmordstanker, og selv om det ennå ikke vist seg å føre til selvmord, hvis barnet opplever selvmordstanker, ta kontakt med legen din umiddelbart. Det er viktig å huske at disse stoffene ikke vil kurere, men bare lindre symptomene på, uorden.

Terapi og rådgivning

Under psykoterapi, ADD lider er i stand til å snakke om sine følelser og tanker og lære alternativer til selvdestruktiv atferd. Psykoterapi har også fokus på å hjelpe deltakeren føler seg godt om seg selv. Terapi kan også involvere familiemedlemmer i å hjelpe pasienten lære å takle sykdommen og dens bivirkninger mer positivt. Atferdsterapi strengt takler å behandle atferd, ikke å finne ut hva som forårsaket dem, og fokuserer på å fikse problemet umiddelbart.

Forebygging

Det er ennå ikke en måte å teste for eller effektivt hindre en person fra å ha ADD, men noen tiltak kan iverksettes som antas å redusere risikoen. Under graviditet, sørg for å avstå fra alkohol og narkotika. Røyke sigaretter og eksponering for husholdningsgiftstoffer er heller ikke anbefalt. Still et klart sett av grenser for barnet ditt med konsistente konsekvenser for dårlig oppførsel. Ta deg tid til å rose barnet ditt hver dag og prøver å få øyekontakt med dem når du snakker med dem.