Hva er tegn og symptomer på nyresykdom?

April 22

I det store flertall av tilfellene, er kronisk nyresykdom et resultat av diabetes eller høyt blodtrykk. Personer som opplever disse spesielle forholdene bør være spesielt oppmerksom på tegn og symptomer på nyresykdom. Tanken og opplevelsen kan være skremmende, men ikke alle tilfeller av kronisk nyresykdom føre til nyresvikt.

primære Signs

De vanligste tegn og symptomer på nyresykdom er endringer i vannlating, hevelse, trøtthet og anemi, oppkast og kvalme, kortpustethet, smerter i ben og rygg, svimmelhet og konsentrasjonsvansker, frysninger, kløe og utslett, og dårlig eller " metallic "pust.

urinering

En endring i vannlating mønstre, blant annet et økt behov for å urinere i løpet av natten, er en foreløpig tegn på et mulig problem. Flyten av urin kan være mye større enn normalt, mens andre ganger det som føles som en akutt behov for å urinere kan føre til noe mer enn et dryss. Urinen kan være sprudlende eller skummende, skyet, blek eller blandet med spor av blod. Fargen kan mørkere, nesten en lilla skygge, når tyngre mengder blod er til stede.

Opphovning

Vann bygger i kroppen når nyrene ikke klarer å riktig å utvise væsker og forårsake ankler, ben og ansikt til å hovne opp. Sko som normalt passform blir vanskelig å sette på, og hevelser rundt øynene, spesielt om morgenen, blir en vanlig foreteelse. Denne tilstanden er kjent som ødem, er en av de viktigste tegn og symptomer på nyresykdom.

Trøtthet og anemi

Erytropoietin er et hormon som produseres av nyrene som stimulerer kroppen til å produsere oksygen-bærer røde blodlegemer. Når nyrer forringes, er bevegelsen av oksygen redusert, som forårsaker hjernen og musklene til dekket. Denne tilstanden er kjent som anemi, resulterer i svimmelhet og en mangel på konsentrasjon. Kortpustethet er også relatert til både anemi og en opphoping av væske i lungene. Frysninger og en følelse av konstant kald er ytterligere symptomer på blodmangel.

metallic Breath

En metallisk smak i munnen, ledsaget av pust som lukter ammoniakk, er et symptom som kalles uremia. Denne utgår fra øket avfall i blodet. En oppsamling av giftstoffer fører til tap av appetitt og selv påvirker måten enkelte matvarer smaker. Et symptom på denne tilstanden kan inkludere en manglende interesse i å spise noen form for kjøtt produkt.

andre tegn

Tørr hud, utslett og tunge kløe er tegn på overdreven avfall som sirkulerer i blodet. Du kan oppleve en konstant følelse av kløe som føles som om det dykk ned til beinet. Forhøyede nivåer av giftstoffer i kroppen også gi kvalme og oppkast som systemet desperat forsøker å eliminere voksende giftstoff. Økt smerter i bena eller ryggen kan være knyttet til ødelagte nyrer og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse kalt polycystisk nyresykdom.

Diagnose

Ifølge University of Maryland Medical Center, dersom tegn og symptomer på nyresykdom er til stede, vil legen utføre to primære tester. Han vil vurdere funksjon av nyrene ved å estimere nyrene filtreringshastigheten, eller glomerulær, og screening urinen for protein. Disse testene kan gjøres med en blod- og urinprøven.