Grunner for Potassium Loss

January 31

Kalium er et viktig element i kroppen, fordi sin jobb er å sørge for at våre organer opprettholde riktig nivå av vann. Et tap av kalium i kroppen er i stor grad på grunn av sykdommer, tilstander eller medisiner der mye vann går tapt.

Nyresykdom

Det er noen nyresykdommer, som nyresvikt eller renal tubulær acidose, som kan føre til et tap av kalium. Nyresykdom øker produksjonen av et hormon som kalles aldosteron. Når det er for mye aldosteron i kroppen, excretes nyrene kalium.

Mage-tarmkanalen

Oppkast og diaré er de to vanligste årsakene til kalium tap. Oppkast og diaré kan være et resultat av sykdom eller de kan være selvforskyldt gjennom opptak av avføringsmidler eller gjennom selvpåført oppkast i spiseforstyrrelser som bulimi.

medisiner

Mange medisiner vil føre til tap av kalium som en bivirkning. Kalium er skapt i nyrene, så diuretika, som renser ut nyrene, er de vanligste medikamenter som forårsaker lavt kalium. Andre medisiner som kan ha samme effekt er insulin, prednison, amfotericin B, tobramycin, gentamicin, steroider, bronchodilators og teofyllin.

ekstreme dietter

De fleste mennesker ikke trenger å gjøre en innsats for å spise mat med kalium, fordi nyrene vil bevare det som kalium kroppen får. Unntaket er når noen går på en veldig ekstrem diett som krever en svært lav mengde kalorier. Den sult at noen mennesker med spiseforstyrrelser går gjennom vil også føre til lave nivåer av kalium.

Cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en genetisk lidelse som påvirker kjertlene i kroppen som gjør at svette og slim. Kaliumnivå kan bli redusert på grunn av alt vannet tapt i svette og slim.