Riktig Gear Utvalg for opplæring i Sykling

December 18
Riktig Gear Utvalg for opplæring i Sykling

De første syklene - kalt gang maskiner - ble oppfunnet i 1817 av Baron von Drais, men det var ikke før på 1950-tallet da den første multigear sykkelen ble oppfunnet. I 1970, 10-speed giret sykler ble populært og revolusjonerte sykkelverdenen. Med 10 eller flere gir å velge mellom, syklister og triatlon trening for konkurranser er pålagt å velge riktig utstyr for optimal kraftoverføring, tråkkfrekvens og hastighet.

Cadence

Levi Bloom, profesjonell sykkeltrener, antyder at det er noe slikt som den "riktige" utstyret for sykling. I stedet velger riktig utstyr er et resultat av komfort og tråkkfrekvens eller omdreininger per minutt. Ved hjelp av en høyere gir krever mer kraft til å drive pedaler som reduserer tråkkfrekvens og trøtthetsbeinmuskulaturen. Men ved hjelp av et lavere gir krever en høyere tråkkfrekvens som øker kravene i det kardiovaskulære systemet. Bloom anbefaler bor mellom 75 og 90 RPM for en standard tråkkfrekvens.

Forhold

En av de store fordelene til skiftende tannhjul mens sykling er evnen til å matche de spesifikke kjøreforhold. For eksempel, ridning på flat fortau krever en annen girvalg enn sykle opp og ned fjell. Travis Woodruff, sykkeltrener på Carmichael Training Systems, anbefaler å velge tannhjul basert på forholdene, terreng og kondisjon. Nybegynner eller nybegynner ryttere bør bruke lavere gir under trening på utfordrende stigninger, mens en erfaren rytter kan bruke standard tannhjul med optimal tråkkfrekvens mens klatring.

Utstyr

Endre sykkelutstyr, kassett og kranksett lar deg velge forskjellige girene under treningsprogrammet ditt. Woodruff foreslår å bruke en kompakt kranksett med en 11-23 kassett mens opplæring i kupert terreng og fjellterreng. Jo mindre kranksett og ringer sammen med større kassett forbedrer din evne til å velge riktig utstyr for å opprettholde optimal tråkkfrekvens. Du kan endre kranksett og kassetter hele treningsprogrammet ditt for å matche de enkelte kjøreforhold.

justeringer

Til tider under trening, vil du bli bedt om å velge ulike gir. For å skifte skikkelig, anbefaler Bloom gjøre små justeringer av skiftende krankgiret. Store endringer i tannhjul kan være nødvendig hvis du nærmer deg en bratt bakke klatre at du må endre krankgiret. Alltid pedal lett og smidig samtidig å skifte gir for å holde kjedet fremover.