Hvordan bli gravid med PCOS uten piller

December 27

Hvordan bli gravid med PCOS uten piller


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), den ledende årsak til infertilitet, påvirker en kvinnes reproduktive syklus gjennom varierende hormoner som produseres av hypofysen.

Mens årsaken til PCOS er ikke kjent, antyder den nyeste forskningen sterke bånd til et overskudd av insulin. Insulin fremstilles i bukspyttkjertelen og tillater kroppen å bruke sukker inntak for energi. Høye nivåer av insulin bidra til en økning i androgener (også kjent som mannlige hormoner) og unormalt høy follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Dette abnormitet fører ofte mindre hyppig eggløsning eller manglende eggløsning alle sammen.

For en kvinne med PCOS som håper å bli gravid, er regelmessig eggløsning målet. Mens de fleste reproduktive endokrinologer behandler sine pasienter med type 2-diabetes medisiner kalt Metformin (Glucophage), det er naturlige måter å kontrollere insulin nivåer.

Bruksanvisning

1 Limit eller eliminere alle enkle karbohydrater. Høy karbohydrat dietter kan alvorlig øke insulin nivåer, og kvinner som lider av PCOS er vanligvis spesielt følsomme for disse insulin toppene. Noen leger anbefaler en lav-karbohydrat diett, men begrenser karbohydrater kan ha andre helsemessige konsekvenser, som for eksempel høyt kolesterol og økt risiko for kardiovaskulær sykdom. Enkle karbohydrater - for eksempel fruktjuice, kjeks, godteri, kaker og andre bearbeidede matvarer - bryte ned for raskt i kroppens fordøyelsessystemet og forårsake et plutselig sveve i blodsukkernivået. Et komplekst karbohydrat, på den annen side, har mer fiber, noe som senker fordøyelsen og bidrar til å regulere insulin nivåer og holde blodsukkeret konstant. Multigrain brød, frokostblandinger, pasta, bønner og brun ris er noen gode alternativer å velge når vi leter etter en kompleks karbohydrat. Vær oppmerksom på fiber innhold; den mer fiber, jo langsommere fordøyelse. Inkludert protein med karbohydrater vil også senke hastigheten på fordøyelsen.

2 Vær konsekvent med trening. En vanlig treningsprogram er helt avgjørende for noen med PCOS, spesielt hvis vektkontroll er en kamp. Legene anbefaler at en kvinne med PCOS bør engasjere seg i minst 30 minutter med trening tre til fire ganger per uke. Begynn sakte og jobbe opp til et behagelig tempo som du kan opprettholde i 30 til 45 minutter. Hvis du er konsekvent, har mosjon og vektkontroll vist seg å bedre regulariteten i menstruasjonssykluser, noe som vil øke sjansene for graviditet gjennom regelmessig eggløsning.

3 Oppsøke en ekspert. Kosthold og mosjon vil langt bedre sjansene dine for å bli gravid med PCOS, men du også ønsker en reproduktiv endokrinolog på din side. En reproduktiv endokrinolog spesialiserer seg på hormonsykdommer, menstruasjonsproblemer, infertilitet og / eller graviditet tap. Hormoner direkte påvirke din evne til å bli gravid, så pass på at hormonene fungerer riktig er avgjørende. En reproduktiv endokrinolog vil mest sannsynlig gjøre en rekke blodprøver for å bestemme din nåværende hormonnivåer, og kan deretter diskutere den aktuelle handlingsplan.

4 Spor menstruasjonssykluser. Som kosthold og mosjonsvaner forbedre, mange ganger, vil menstruasjonssykluser begynner å bli regulert. Hvis sykluser har alltid vært inkonsekvent og nesten umulig å forutsi, holde en oversikt over når de begynner, og bemerker lengden av hver syklus. Dette vil også hjelpe reproduktive endokrinolog som hun hjelper deg å avgjøre om en plan som er riktig for deg.

Hint

  • Hvis du aldri har utøvd regelmessig før, sjekk med legen din før du deltar i et treningsprogram. Når du er klarert til trening, begynne langsomt og forsiktig.