Hvordan diagnostisere unnlatelse av å trives i et barn

May 8

Hvordan diagnostisere unnlatelse av å trives i et barn


Unnlatelse av å trives er et beskrivende begrep heller enn en diagnose. Det er flere definisjoner, men alle av dem vurdere denne tilstanden ved å måle et barns vekst mot en forutsagt baseline over tid. Unnlatelse av å trives er en vanlig tilstand og utgjør opptil 5 prosent av alle sykehusinnleggelser blant pasienter yngre enn ett år gammel. Her er hvordan å diagnostisere unnlatelse av å trives i et barn.

Bruksanvisning

1 Ta forsiktig målinger av barnets høyde, vekt og hodeomkrets og plotte dem mot et vekstskjema. Dette bør gjøres rutinemessig ved hvert legekontor besøk slik at noen trender kan lett oppdages.

2 Få tak i prenatal historie, inkludert morens historie av alkohol, sykdommer, medisiner og røyking under svangerskapet.

3 Samle pasientens historie i barnehagen, spesielt kost historie. En flaske-mate spedbarn forventede inntak av formel kan beregnes ved å multiplisere dets vekt i kilo med 5 for å gi den daglige mengden i unser.

4 Kontroller formel forberedelse. Hvis et kosttilskudd historie er utilgjengelig, kan foreldrene trenger å holde en matdagbok for opp til tre dager. Feilaktig forberedt formel, spesielt i forhold til elektrolytt balanserer, er en vanlig årsak til mistrivsel hos barn.

5 Identifisere årsaken til mistrivsel som organisk, uorganisk eller begge deler. Organiske årsaker kan være generelt kategorisert som komplikasjoner fra en for tidlig fødsel eller mangelfull ernæring. Uorganiske årsaker til mistrivsel er vanligvis forårsaket av miljømessige eller sosiale faktorer.