Leriche Teknikk & Peyronies sykdom

July 7

Først observert i 1743 av en fransk kirurg, er Peyronies sykdom en tilstand forårsaket ved herding av normalt elastisk vev i penis. Resultatet er krumningen eller en endring i form som kan forårsake smerte og interferere med seksuelle aktiviteter. Selv om mindre enn 4 prosent av mennene er berørt, de fleste er hvite og over 40. Risikoen er økt for røykere, nære slektninger av berørte menn, og de med en historie med skade på penis. European urolog Albert Leriche ble inspirert til å frigjøre bindevev måten hånd kirurger gjøre for de med kontrakturer.

Bakgrunn

Uten behandling vil 15 prosent av Peyronies sykdom tilfeller bedre spontant. Halvparten av pasientene blir verre, og resten forbli den samme. Det er ingen enkel kur eller behandling for Peyronies sykdom. Vitamin E og C og aminosyren L-karnitin, sammen med medisiner har dårlig suksessrate. Den eneste kirurgisk behandling tilgjengelig før Leriche teknikk rettet penis av menn med Peyronies sykdom ved å forkorte elastisk vev overfor ubøyelig arrvev. De fleste menn er fornøyd med resultatene fordi fremgangsmåten, kjent som Nesbit kirurgi, forkorter lengden av penis betraktelig.

Før menn anses for Leriche teknikk, bør de ha en historie med minst tre måneders oral behandling som ikke fungerte. Sykdommen må være alvorlig nok til å interferere med seksuell funksjon. Diabetikere, eller de som tar blodfortynnende medisiner, kan utelukkes. Menn som har hatt Peyronies sykdom i mindre enn 18 måneder, en fase karakterisert ved smerte og betennelse, ikke anses for Leriche teknikk til arrdannelse, eller plakk, har stabilisert seg. Plakk må være lokalisert i et område små nok til at det er sannsynlig å dra nytte av prosedyren.

Prosedyren

Den Leriche teknikken er som oftest en poliklinisk prosedyre. Omfanget av plaque er plassert, og målt under ultralyd. Bedøvelse brukes til nummen penis. Saltoppløsning injiseres for å indusere en ereksjon som. Plakk er da kuttet med en nål eller lanse for å bryte opp den arrete vev slik at penis kan rette. Justeringer er gjort, med mer saltvannsoppløsning og flere flenger, til ønsket penile posisjon er oppnådd. En trykkbandasje påføres i tre timer.

Ettervern og Resultater

Etter Leriche teknikk behandling, må menn engasjere seg i tidlig og daglig seksuell aktivitet for en måned for å opprettholde gode resultater. Omtrent 30 prosent av menn som gjennomgår prosedyren er kurert. En annen 50 prosent gevinst seksuell funksjon etter en eller flere gjentatte forsøk med Leriche teknikk. Leriche er minimal invasiv forhold til Nesbit kirurgi og har hatt bedre resultater. Også for 20 prosent av menn for hvem Leriche mislykkes, teknikken vil ikke forstyrre muligheten til å ha andre behandlinger, for eksempel kirurgi eller penile implantater.