Den beste måten å filtrere vann

December 13Jakten på rent vann, fri for sykdommer og forurenser, er en hastesak i mange deler av verden. Den stigende bruk av flaskevann i USA indikerer offentlig uro om kvaliteten på drikkevannet som er mest uberettiget. Kommunale vannsystemer opprettholde kvalitet filtrering standarder og test hele tiden. Men mange typer hjem vann filtre er tilgjengelige.

Bruksanvisning

Personlig vannforsyning

1 Vær sikkerhet bevisst med vann fra en brønn eller en annen kilde ikke er en del av et kommunalt system. Det bør bli testet for elementer og organismer som for eksempel klor, bly, arsen eller andre spesifikke forurensninger som trenger fjerning. Det beste hjem system er en filtreringsenhet som er installert i vannledningen som fjerner uønskede mineraler og andre forurensninger før vannet passerer gjennom huset.

2 Innse at de beste og mest effektive filtreringsmetoder er svært avhengig av hva som må fjernes, til evnen til den tiltenkte brukeren betjene filtreringssystem og dets relative kostnader og tilgjengelighet. Å ha en god vann filer på hånden hjelper ikke hvis eieren ikke kan betjene den.

3 Anta at vann fra bekker, innsjøer og dammer må filtrering (med en bærbar vann filter, ved hjelp av jodtabletter eller ved å koke vann før bruk). Et bærbart vannfilter bør ha en godkjent etikett fra en anerkjent laboratorium og har en absolutt porestørrelse på 0,2 mikron. Filtrering enheter skal ha minimum 99,99 prosent rente for desinfeksjon. Utendørs forsyne butikkene er en god kilde til informasjon.

Offentlig vann Filtration

4 Sjekk standarder for filtrering effektivitet hvis det er tvil om vannkvalitet. De ble etablert av offentlige og private organisasjoner, inkludert Centers for Disease Control, Verdens helseorganisasjon, Environmental Protection Agency og National Sanitation Foundation. Din lokale helsestasjon er en kilde til informasjon.

5 Forvent vann fra springen går gjennom en amerikansk kommunale systemet for å være trygt å drikke, men lære hva filtrering metoder brukes i ditt område. Tampa, Florida, gjør saltvann drikkevann med en omvendt osmose prosess som fjerner salt og renser vann. Chicago, Illinois, gir opptil 2 milliarder liter Lake Michigan vann om dagen ved filtrering gjennom senger av lagdelt sand og grus. New York filtrerer bare for partikler fordi vannkilden holder seg under minimumsnivå for forurensninger som krever ytterligere filtrering.

6 Vær forberedt på å handle dersom filtrerings infrastrukturen blir forstyrret av naturkatastrofer eller terrorvirksomhet. Haiti forurenset nesten alle vannkilder og skapte et stort behov for filtre som var enkel å sette opp og bruke, billig og lett å distribuere. Firmaet Hydration Teknologi Innovations sendt tusenvis av engangs vann filtrering poser som kunne produsere 12 unser drikkevann fra enhver kilde.

7 Kok hvor vannkvaliteten er i tvil. Som en siste utvei, lage hull i bunnen av en boks, legg et lag med grus i bunnen toppet av flere inches av sand. Strain vann gjennom en filterduk inn i boksen og samle filtrert vann i en beholder nedenfor.

Hint

  • Hvis du ønsker å legge til ekstra filtrering, er et godt første skritt en vann filtrering pitcher, tilgjengelig i mange forskjellige butikker.