Hva er TSH tre Generation Test brukes til?

December 25

Hva er TSH tre Generation Test brukes til?


TSH eller skjoldbruskkjertel hormon, er det vanlige navnet som brukes for tyreotropin. Dette er det hormonet skilles ut av skjoldbruskkjertelen og regulert av hypofysen. Når en lege har mistanke om stoffskiftesykdommer, er tredje generasjon TSH testing den mest brukte på grunn av sin nøyaktighet i forhold til første- og andregenerasjons testing - og dermed kutte ned på behovet for å gjøre oppfølging blod arbeid.

Første generasjon og andre generasjon tester

Første generasjon tyroidtester brukes ikke lenger fordi deres oppklaringsprosenten av skjoldbruskkjertel hormon er 5 til 10 mU / L, og de ofte savner mild hypotyreose. Første generasjon testene ble aldri brukt til hypertyreose fordi TSH nivåene er mye lavere enn den testen oppdager.

Andre generasjon brukes fortsatt som i 2010 for å oppdage en som fungerer skjoldbruskkjertelen.

Tredje generasjon Testing

Tredje generasjons tester er den mest brukte som i 2010 på grunn av lavere deteksjonsgrenser av TSH i blodet. Tredje-generasjons testene blir brukt, med nøyaktighet, for å detektere både hypertyreoidisme og hypotyreoidisme og blir brukt til å detektere skjoldbruskkjertelen hos nyfødte. Denne testingen er også brukt av leger for å bestemme mengden av erstatning levotyroksin å foreskrive.

Andre Diagonostic Testing

Det finnes flere tester som en lege kan bruke til å finne ut skjoldbrusk sykdom, hvor ille det er, og hva som forårsaker det. Ofte leger vil bestille en komplett thyroid panel som inkluderer all oppfølging blod arbeid.

Fri tyroksin T4 er den aktive formen av tyroksin og gir et større bilde av hvordan legemet er ved hjelp av hormonet enn et tredje generasjons TSH test. Gratis T4 testing er bestilt når en unormal tredje generasjons TSH testen kommer tilbake unormal.

Gratis T3 brukes til å diagnostisere hypertyreose samt overvåking hyperthyroid pasienter og deres medisiner. Hvis hypertyreose er diagnostisert, vil radioaktivt jod bildebehandling gjøres.