Nyre Stone Infeksjoner

July 3

Nyrestein er harde mineralforekomster som finnes i nyrene eller urinveiene. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), nesten 3 millioner mennesker besøker en lege hvert år på grunn av nyre stein infeksjoner og en halv million mennesker gå til legevakten for nyrestein relaterte komplikasjoner.

symptomer

Det vanligste symptomet på en nyrestein infeksjon er sterke smerter i korsryggen, lysken og / eller magen. Smerten kommer vanligvis og går og har en tendens til å øke i alvorlighetsgrad som steinen begynner å passere gjennom systemet. Mange mennesker opplever kvalme og oppkast på grunn av uutholdelige smerter. Blodig urin er et vanlig tegn på nyrestein og urinveisinfeksjoner forekommer ofte sammen med nyrestein, forårsaker feber og frysninger.

årsaker

Nyrestein dannes på grunn av en reduksjon i urinen ledsaget av en økning i kalsium med fosfat eller oksalat. Dehydrering, urinflow obstruksjon og urinveisinfeksjoner er vanlige årsaker til nyrestein. Ifølge NKUDIC, kaukasiere og menn er mer sannsynlig å utvikle nyrestein enn afro-amerikanere eller kvinner, og når en person har hatt en nyre stein hans sjanse for å utvikle en annen er sannsynlig.

Diagnose

Rutinemessig røntgen ofte oppdage nyrestein som ikke forårsaker åpenbare symptomer. X-stråler er også brukt til å lokalisere nyrestein hos pasienter klaget over blodig urin og rygg eller magesmerter når det er ingen annen åpenbar årsak til symptomene. Nyrestein hos gravide kvinner er vanligvis oppdages med en ultralyd i stedet for en X-ray. Leger kan også skanne hele urinveiene med en datastyrt tomografi (CT) scan for å finne små eller vanskelige å finne steiner.

Behandling

De fleste nyrestein kan passere gjennom urinveiene på egenhånd med økt væskeinntak. En lege kan foreskrive smertestillende medikamenter for å hjelpe med symptomer mens steinen passerer gjennom. Større steiner og de som kan føre til økt blødning eller skade hvis de skulle passere gjennom på egen hånd, kan behandles med medisiner, for eksempel kalsiumblokkere, for å hjelpe steiner passere raskere. En lithotripsy brukes ofte for steiner som ikke kan passere på egenhånd. Fremgangsmåten bruker en sjokkbølge å bryte en stor stein i mindre biter som kan passere gjennom urinveiene lettere. Kirurgisk fjerning av nyrestein er en siste utvei og kan gjøres gjennom et snitt i huden eller gjennom en ureteroscope, et instrument inn gjennom urinrøret og blæren til rørene knyttet til nyrene.

Forebygging

Drikke mye vann er det viktigste du kan gjøre for å forebygge nyrestein. The Mayo Clinic anbefaler minst 3,3 liter vann om dagen for personer med en historie med nyrestein. Folk som har hatt kalsium oxalate steiner i det siste kan anbefales å begrense inntaket av oksalat-rik mat, for eksempel rødbeter, kålen, spinat, søtpoteter og soyaprodukter. Legen din kan foreskrive medisiner for å kontrollere urin pH-nivåer. Den type medisiner vil avhenge av hvilken type nyrestein du er i faresonen for å utvikle.