Ulike typer av insulinpumper

December 23

Ulike typer av insulinpumper


Innføringen av insulinpumper for diabetikere har tilbudt hjelp fra flere selv injeksjoner. Før deres bruk, ble diabetikere tvunget til å forholde seg til en rekke forsyninger og deres disposisjon. Insulin pumpene er konstruert for å frigjøre en kontinuerlig tilførsel av insulin i kroppen. Dette bidrar til å regulere blodsukkeret og gjør at diabetiker mer mobilitet. Regelmessig kontroll av blodsukker er fortsatt nødvendig; imidlertid måle insulin og forbereder injeksjoner er ikke.

Identifikasjon

Insulinpumper er små elektroniske enheter som brukes til å regulere mengden av insulin som administreres til en diabetiker. De er nyttig med diabetesbehandlingen og erstatte behovet for individuelle insulinsprøyter. Insulin pumper automatisk slipp målt mengder insulin i løpet av dagen, som programmert. Det er tre typer av insulinpumper: tube eller infusjonssett, tubeless insulinpumpe og implanterbare insulinpumpe. Insulinpumper ikke eliminere behovet for å kontrollere blodsukkeret regelmessig i løpet av en dag.

Tube / Infusion insulinpumpe

De tube eller slangesettet insulinpumper er den vanligste typen som brukes av helsepersonell og diabetikere. Infusjonssettet pumpene er liten i størrelse - ikke større enn en kortstokk - og er koblet til rør implantert under huden på magen. Pumpen, som bæres utenfor kroppen, er vanligvis festet til klær. Tubing kan være gjemt inne klær for å holde den ute av syne.

Tubeless insulinpumpe

Slangeløst insulinpumper hviler direkte på huden etter en kanyle subkutan settes inn i huden. Den slangeløse Pumpen inneholder nok insulin til å vare rundt tre dager. Det kan fjernstyres av en trådløs enhet holdt andre steder, for eksempel en veske eller lomme. Videre kan pumpen programmeres fra en datamaskin. Den slangeløse typen er mindre enn røret sett pumpe, med en vekt i området rundt 1,2 unser.

Implanterbare Insulin pumper

Implanterbare insulinpumper i stor grad eksisterer i forskningsarenaen. Disse pumpene er implantert i magen området mellom muskelen og organer (peritoneal). Insulin mottaket er også plassert under huden og kan holde over en måned med insulin. Pumpen fylles fra utsiden av kroppen gjennom en sprøyte. Ifølge American Diabetes Association, den implanterbare insulinpumpen ikke er FDA-godkjent for generell bruk i USA. En helsepersonell kunne gi informasjon om kliniske studier for de som er interessert i å delta i slik forskning.

betraktninger

Insulinpumper er vannfast; men de må aldri plasseres direkte under rennende vann. For bading, kan pumpene plasseres i spesialkonstruerte saker for dem, og satt på siden av karet eller rundt persons nakke. Når svømming eller trening, kan insulinpumper kobles via en frakobling port følger med på maskinene. Mens pumpen er koblet fra, blir insulin ikke lenger blir levert i hele kroppen.