Galleblæren Symptomer under graviditet

May 27

Galleblæren Symptomer under graviditet


Galleblæren-relatert sykdom er en vanlig mage klage, spesielt blant gravide kvinner som har høyere risiko for galleblæren-relaterte problemer.

Betydning

Kvinner som er gravide har større risiko for å utvikle gallestein, som kan føre til en galleblæren angrep. Dette skyldes øket galleblæren motilitet og større mengder av galle.

Funksjon

Galleblæren er en lagringsplass reservoar for galle produksjon av leveren, som hjelpemidler i absorpsjon av lipider og nedbrytning av fett inntatt ved hvert måltid.

Identifikasjon

Galleblæren symptomer inkluderer stikkende smerter i øvre høyre kvadrant som kan utstråle til skulder området og rygg, kvalme, oppkast, feber eller en intoleranse for fet mat.

Forebygging / løsning

Behandling av galleblæren symptomer er vanligvis konservativ for en kvinne i hennes første eller tredje trimester og kan inkludere bruk av intravenøs væske, korrigering av en elektrolytt ubalanse, tarm hvile, antibiotika, spasmolytika og et fett-diett.

Advarsel

Risikoen for spontanabort øker hvis operasjonen er utført for å fjerne galleblæren i løpet av første trimester av en kvinnes graviditet.