Hvordan planlegge en institusjonell Meny

September 18

Hvordan planlegge en institusjonell Meny


Blant de ferdighetene til en meny planleggeren er evnen til å identifisere matvarer og deres tilgjengelighet på markedet; kunnskap om hvordan næringsmidler fremstilles, servert og forbrukes, samt hvilken mat som er komplementære til hverandre; og en forståelse av oppskriften gir og konverteringer. Når en meny planleggeren tenker ut menyer for en institusjon, må han ta hensyn til de spesifikke behovene til institusjonens kunder og de budsjettmessige og andre begrensninger som følger av institusjonen.

Bruksanvisning

1 Tailor menyen i henhold til type institusjon du arbeider med. Institusjonelle kunder kan være klasse skoler eller videregående skoler, høyskoler eller universiteter, sykehus, sykehjem eller fengsler. Hver av disse institusjonene vil ha sin egen spesielle matbehov, men generelt, institusjonelle menyer fokus på ernæringsmessig balanse.

2 Følg kosten regler i institusjonen. Sykehus vil kreve meny planlegger å overholde regelverket fastsatt av personalet registrert kostholdsekspert. Menyer som brukes i sykehus omfatter et hus diett, eller vanlig kosthold, en flytende diett, cardiac diett, diabetiker diett og myk mekanisk kosthold. Unnlatelse av å planlegge disse måltidene hensiktsmessig kan ha uheldige konsekvenser.

3 Hold innenfor budsjett. Institusjonelle mat tjenester ofte ansette store food service selskaper til å kjøre sine næringsvirksomheten. De kan utpeke en per diem budsjettet, men menyen planleggeren har noen breddegrad å utforme menyer fordi budsjettet strekker seg over en regnskapsperiode. Målet i institusjonelle menyen planlegging er å gå i null eller oppnå en eller to prosent fortjeneste; profitt er ikke hovedfokus for operasjonen.

4 Tilpass til alderen og mat preferanser beskyttere. Avhengig av type institusjon du arbeider med, vil du være å håndtere ulike nærings smak og preferanser. Små barn på en barneskole vil favorisere visse matvarer enn andre, men arbeider med en aldersgruppe kan forenkle arbeidet for en meny planleggeren. Sykehuspasienter kan være av hvilken som helst alder, slik at menyen planner må ta hensyn til mange preferanser og aldre. Studenter kan være den mest utfordrende av alle, fordi de vil forvente et visst nivå av kvalitet for mengden av undervisning de betaler. Mat undersøkelser kan hjelpe måltidsplanlegger få en bedre forståelse av hva lånetakerne institusjonene ønsker å spise.

5 Arbeid med mat service system tilgjengelig. Mange institusjoner arbeide innenfor et kafésetting mat tjeneste, eller et scatter system, der folk kan hoppe over stasjoner og bevege seg raskt. Sykehus vil koke maten i et kjøkken, og ta det med til pasienten i oppvarmede eller kjølte vogner. Planlegger du en meny bør arbeide innenfor rammen av disse systemene, spesielt når det gjelder å tjene mat på sitt riktig temperatur for å unngå matbåren sykdom. I tillegg kan meny planleggere utforme menyer i sykluser, fra en til to uker for sykehus og fire til fem uker for skoler, for å minimere diner kjedsomhet ved å ikke gjenta menyelementer.

6 Plan rundt flere andre viktige faktorer. Andre faktorer vil påvirke hvordan en meny planleggeren former en meny, inkludert drifts, lagringsanlegg, krav til utstyr, offentlige bestemmelser og religiøse restriksjoner. Når det gjelder barneskoler, må menyer følge skole lunsj bestemmelser fastsatt av USDA. Forsvaret har også sitt eget sett av kosttilskudd retningslinjer som tilknyttede institusjoner må følge for å få støtte.