Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil

April 20

Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil


Både krillolje og visse typer fiskeolje har vært spioneringen av media og medisinsk forskning på grunn av sitt innhold av essensielle fettsyrer. Omega-3 fettsyrer, ifølge American Heart Association, er avgjørende for god hjerte helse, spesielt i å hjelpe i reduksjon av aterosklerose (åreforkalkning) og dårlig kolesterol.

Hva er Krill Oil

Ifølge Encyclopedia Britannica krill olje kommer fra et lite krepsdyr eller rekelignende skapning som lever i iskalde åpent farvann i Antarktis. I motsetning til reker eller reker, som er bunnen feeders, krill lever av små plankton (mikroskopiske planter og dyr) som flyter på havoverflaten.

Hva er fiskeolje

Ifølge American Heart Association, kan fiskeolje kommer fra kaldt vann, dypt hav-oppdrettet eller villfanget fisk som makrell, sardiner, Albacore tunfisk, torsk og laks.

Krill Oil Fordeler

Ifølge NÅ Foods, inneholder krillolje en unik fettsyreprofil rik på omega-3, omega-9 fettsyrer og fosfolipider. Det er også en rik kilde til astaxantin, rapportert å være en kraftig immunbærende antioksidant. Kliniske studier viser krillolje fordeler inkluderer felles støtte, sunt kolesterol nivå støtte, og reduksjon av premenstruelle symptomer. En annen fordel med krillolje er at den bærer en lavere forekomst av potensielt skadelige nivåer av forurensninger som for eksempel kvikksølv, tungmetaller, PCB, dioksiner, og andre industrielle forurensninger.

Krillolje har en stor ulempe, det er et skalldyr og dermed de med skalldyr allergi bør unngå det. Sammenlignet med fiskeolje, er krill olje også dyrere, selv om dosering og kapselen beløpet er mindre per porsjon

Fiskeolje fordeler

Ifølge Medical News Today, tyder bevis for at omega-3 fettsyrer fra fisk eller fiskeolje kosttilskudd kan forebygge hjerte- og karsykdommer fra start hos friske individer, reversere hjertesykdom og aterosklerose, og redusere kardiovaskulære sykdomsrelaterte dødsfall. Kost fiskeolje inntak har også vært knyttet til en reduksjon av hjerteinfarkt og plutselig hjertesvikt. Studiene fokuserer på vevsnivåer av EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre), som skal komme fra mat eller kosttilskudd siden kroppen er i stand til å produsere sine egne.

De som er allergisk mot fisk vil være allergisk mot fiskeolje kosttilskudd. Ofte fiskeolje er pakket i store, vanskelig for å svelge, gel caps.

Krill Oil miljøpåvirkning

Ifølge forfatteren Mike Adams, er høsting av krill olje ikke miljøvennlig siden det depletes matkilde for mange marine dyr på en stor og muligens uholdbar skala. Det er ikke så miljøvennlig som sier oppdrett av grønne lipped blåskjell for sine fettsyrer, noe som ville ha liten innvirkning på havets næringskjeden. Mass fiske etter krill for olje går også mot Marine Conservation Alliance Ban på Arctic Waters Fishing.

Fish Oil miljøpåvirkning

Mens mye av fisken som brukes ved fremstilling av fiskeolje er oppdrettet, er det en økende bekymring over den samlede marine habitat miljøpåvirkning. Ifølge Proquest, inkluderer effekten av dagens driftsformer i fiskefôr og fiskeavfall som er vasket ut i havet når produsert i store mengder av tett befolkede oppdrettsanlegg. Vi har lenge visst om virkningen av storskala overfiske av dype hav og kystnære farvann på de marine økosystemene, men i århundrer nå har vi oversett virkningen av avfall fra fiskeoppdrett.