Stadier av Sinus Cancer

March 23

Sinus kreft er sjelden form for kreft. Det kan forekomme i hvilken som helst av bihulene, men den vanligste plassering for kreft å skje er i den paranasal sinus hulrom. Dette inkluderer plass i bein bak nese og kinn.

typer

Sinus hulrom er foret med plateepitelkreft, og den vanligste formen for kreft i bihuler er plateepitelkarsinom. Andre typer kreft som kan oppstå inkluderer melanom og sarkom.

Staging oversikt

Iscenesettelsen av kreft er gjort for å beskrive størrelsen på svulsten og om kreften har spredning til andre steder i kroppen. Staging kreft er mest nyttig i planleggingen av et behandlingsforløp. Hvis kreften sprer seg, vil den gå andre steder av kroppen ved blod eller gjennom lymfeknuter. Lymfeknutene nær nesen er tett observert å bestemme stadium av sinus kreft.

staging System

Det er flere iscenesettelse systemer tilgjengelig. Den mest brukte system er referert til som den TNM-systemet. T står for tumorstørrelse. N beskriver hvis lymfeknutene er påvirket eller ikke. M betegner om kreften har spredt seg til andre områder i kroppen.

tumor størrelse

Det er fire klassifikasjoner for tumorstørrelse når staging sinus kreft. En T1 klassifisering betyr at svulsten er inne i paranasal sinus bare. En T2 klassifisering betyr at svulsten har spredd seg til skjelettet rundt para sinus hulrom. En T3 klassifisering innebærer at kreften påvirker minst kontakten øyet, vevet under huden, benet i nesen eller bein rundt overkjevens sinus hulrom. T4 angir at svulsten er stor nok til å påvirke et øye og andre sinus hulrom. Svulsten kan også være stor nok til at den har spredt seg til andre områder av kroppen.

lymfeknuter

Lymfeknute klassifisering begynner med N0, noe som betyr at ingen lymfeknuter er berørt av kreft. Den høyeste klassifisering av lymfeknuter er N3, noe som indikerer lymfeknutene berøres, er plassert på begge sider av halsen og er 6 cm eller mer i størrelse. Det er klassifiseringer av N1, N2a, N2b og N2c mellom N0 og N3. Disse klassifiseringene alle indikere lymfeknutene er påvirket av kreft og varierer med hensyn til hvor mange som er involvert og den siden av nodene.

metastase

De klassifikasjoner for metastasering er M0 og M1. M0 indikerer at kreften ikke har spredd seg til andre områder av kroppen, og M1 indikator betyr at den har.