Bone Marrow Transplant pasientens kosthold

March 1

Hvite blodceller (WBC), som hjelper kroppen bekjempe infeksjonen, er produsert i benmargen. Hvis du gjennomgå en benmargstransplantasjon (BMT) for kreft, er du i hovedsak får et nytt immunsystem. Hele prosessen, som tar flere uker, består av flere faser: høydose kjemoterapi, transplantasjon selv (donor kan være deg selv eller en annen person), og utvinning av WBCs, andre celler og kroppens systemer. Fordi immunforsvaret er svekket etter kjemoterapi, kan kroppen din ikke være i stand til å bekjempe infeksjoner hvis du blir syk. Ta forholdsregler når WBCs er lav; en forholdsregel er kosten.

Hva er en Nøytropenisk Diet?

Legen din kan forskrive en nøytropeni diett når du begynner kjemoterapi. En nøytropeni kosthold er rett og slett mat som er godt kokt, pasteurisert eller behandlet for å drepe bakterier og andre mikrober, og dermed redusere risikoen for matbårne sykdommer.

Foods å spise

Spis et sunt, balansert kosthold med mye protein. Protein er viktig for healing, så spiser masse kylling, fisk, biff, svinekjøtt og egg, så lenge de er godt kokt - den intense varmen dreper mikrober på maten overflate. Konsumere frukt og grønnsaker bare hvis de er kokt, hermetisert eller frosset. Drikk flaskevann, hermetisk eller frossen juice. Etter kjemoterapi kan du ha kvalme, oppkast og smertefulle munnsår. Dersom det blir ubehagelig å spise, kan din lege anbefaler høy-kalori supplement drinker.

Matvarer for å unngå

Unngå rå, uvasket eller rå mat. Ikke spise noe som ble tilberedt, men utelatt i romtemperatur i over to timer, fordi bakterier kan formere hvis maten ikke er nedkjølt. Ikke drikk godt vann eller hjemmepresset juice, fordi de kan havnen bakterier. Unngå iskrem og yoghurt fra en maskin fordi de ikke kunne få den produsert - ta en pakke fra den frosne delen av supermarked. Ikke kjøpe mat fra gaten handlevogn leverandører, fordi de er ikke alltid sanitær.

Spise ute

Du kan slippes ut før kosttilskudd restriksjoner er opphevet og bestemmer seg for å spise ute. Velg virksomheter med godt omdømme. Du må kanskje kontakte lokale helsestasjon for sanitær rapporter. Holdes vekk fra salatbarer, buffeer og delikatessebutikker, siden det er uklart hvor lenge maten har blitt sittende. Gå når virksomheten er treg og spørre verten til plass du i et område med lite trafikk. Å ha færre folk rundt reduserer risikoen for å fange noe som de kanskje havn.

Fortsette en normal diett

Beslutningen om å gjenoppta en normal diett er mellom deg og din lege. Pasienter som fikk sin egen beinmarg vanligvis bo på nøytropeni diett i 30 dager, mens de med donor transplantasjoner vanligvis bo på den i 100 dager. Beslutningen er basert på faktorer som antall hvite blodceller og aktive infeksjoner.