Komplikasjoner av HFA inhalers

April 22

Komplikasjoner av HFA inhalers


Tidligere 2009, de fleste inhalatorer i USA brukte CFC, eller chlorofluorcarbons, som drivmiddel. Salget av KFK inhalatorer i USA ble stanset 31. desember 2008. Nye inhalatorer erstattet CFC med HFA, eller hydrofluoralkan. HFA er et miljøvennlig alternativ drivstoff til bruk i inhalatorer og har vært trygt brukes og FDA godkjent siden 1998. HFA inhalers har et annet sett med komplikasjoner sammenlignet med sine CFC-baserte forgjengere.

Medisin akkumuleres i aktuatoren

HFA inhalers krever rengjøring for å hindre at medisinen akkumuleres i aktuatoren og blokkerer spray flyt. Hvis inhalatorer ikke rengjøres regelmessig og riktig, kan inhalatoren ikke spray medisinering. Rengjør inhalatoren minst en gang per uke ved å fjerne beholderen fra aktuatoren og ta munnstykket hetten. Kjør varmt vann gjennom aktuatorens topp i ca 30 sekunder; kjøre varmt vann gjennom aktuatoren talerør for ytterligere 30 sekunder. Rist overflødig vann ut av enheten og undersøke munnstykket for å sikre at alle buildup er borte. Hvis det er gjenværende ansamlinger, gjenta prosessen. Ellers lar aktuatoren lufttørke over natten før du setter beholderen. Hver type HFA inhalator kommer med rengjøringsinstruksjoner som er spesifikke for merkevaren.

Spray føles annerledes

Kraften av medisinen sin spray føles mykere, mer som en fin tåke, fra en HFA inhalator enn fra en CFC inhalator. Imidlertid er styrken av inhalatoren spyle er ikke det som leverer medikamentet til lungene. Ifølge FDA, tar et dypt pust med hvert drag av inhalatoren transporterer medisiner til lungene så effektivt som de mer kraftige spray fra en CFC inhalator.

HFA inhalers er dyrere

Ifølge Environmental Protection Agency (EPA), HFA inhalers er dyrere enn KFK inhalatorer på grunn av mangel på generiske legemidler. Mange HFA inhalatorer produsenter har imidlertid begynt pasient assistent programmer for å hjelpe motvirke økningen i utlegg. Søkere til pasient assistent programmer må oppfylle produsentens krav. Krav omfatter vanligvis mangel på helseforsikring fordeler for reseptbelagte legemidler, USA bosted og inntekt nivå krav. Noen apotek og leger kan også gi kuponger for rabatter på HFA inhalers.

Bivirkninger

Lige bivirkninger forbundet med HFA inhalers omfatter svimmelhet, kvalme, oppkast, hodepine, sår hals, betennelse i de øvre luftveiene, virusinfeksjoner i luftveiene, økt nervøsitet, rask hjerterytme, hoste og økt smerte. Disse er bivirkningene av medisinen blir levert av inhalatoren.