Kan jeg svømme med Dermabond?

December 2

Kan jeg svømme med Dermabond?


Dermabond er en flytende lim brukes til å lukke sår, kutt og kirurgiske snitt. Dermabond kan være et godt alternativ til masker fordi det er mindre invasiv, beskytter mot bakterier og er noe vanntett. Men du kan ikke svømme med Dermabond.

Eksponering for vann

Fordi Dermabond tørker raskt, kan pasienter ofte dusje eller ta en rask bad i løpet av få minutter etter å ha Dermabond brukt. Langvarig eksponering for vann er ikke anbefalt, though.

Svømming

Pasienter rådes til ikke å svømme til helbredelsesprosessen er fullført og Dermabond slites bort naturlig, som regel i sju til ti dager.

Stretching og Kloring

Dermabond danner en sterk, fleksibel tetning, men de strekker og repeterende bevegelser involvert i svømming kan stamme og svekke dette segl. Pasientene er også advares mot å klø, gni eller skrubbe Dermabond, noe som gjør det best å unngå grov kontakt, hudirritasjon eller sprek håndkle tørking, som alle kan oppstå med svømming.

Direkte sollys

Pasienter med Dermabond bør ikke utsette sine sår for direkte sollys, eller bruke noen lotion eller aktuell medisin. Selv på en overskyet dag, disse forholdsreglene gjør det uklokt å svømme utendørs (spesielt med solkrem) eller i et innendørsbasseng med rikelig med naturlig lys.

Soaking og Svømming

I tillegg til å redusere eksponering for vann generelt, anbefaler produsenten spesielt pasienter unngå soaking eller svømming. Vedvarende kontakt med vann kan løsne limet segl og forårsake Dermabond å skille fra huden før helbredelsesprosessen er fullført.