Historien bak organdonasjon

February 18

Historien bak organdonasjon


Organdonasjon og transplantasjon forekommer ofte på sykehus i dag. Legene undersøkte muligheten for organtransplantasjon mer enn et århundre siden, men bare de siste fremskritt har gjort dette livreddende prosedyre en realitet.

Historie

Wien Medical School gjennomført de første nyretransplanterte eksperimenter på dyr i 1902, men den første vellykkede menneskelige nyretransplantasjon skjedde ikke før i 1954, ifølge Stanford University. Senere funn av både immunsuppressive legemidler og immun matchende mellom givere og mottakere forårsaket transplantasjoner å bli mer vellykket i 1960.

Betydning

Når immunsuppressive legemidler og typen matching ble tilgjengelig, leger forsøkt mange flere organtransplantasjoner. En hjertetransplantasjon 3. desember 1967 hadde midlertidig suksess, ifølge Wired Magazine, men pasienten døde senere på grunn av hans svekket immunsystem. Fram til 1980-tallet og oppdagelsen av ciklosporin, en bedre medikament, organdonasjon fortsatt hadde en relativt lav suksessrate.

betraktninger

Ifølge OrganDonor.gov, mange venter lenge på donororganer, og noen dør mens de venter. Minoriteter har et spesielt mangel på organer for transplantasjon. Å registrere seg på staten registret for organdonasjon vil gjøre en persons organer tilgjengelig for de som trenger det hvis vedkommende dør plutselig i en ulykke.