Hva er årsaken til gallestein?

August 5

Hva er årsaken til gallestein?

Hva er gallestein?

Gallestein er dannet av stoffene i gallen som klumper seg sammen inn i krystall-lignende bergarter. Gallestein kan utvikle når som helst, og ikke skape mange helseproblemer på egenhånd. Men når gallestein forlater galleblæren, hvis de får problemer i bukspyttkjertelen, lever, eller tarmen de kan forårsake alvorlige helseproblemer. Gallestein kan være så liten som et sandkorn eller så stor som en golfball. Jo større stein, kan de mer skade steinen være i stand til å forårsake.

Kosthold

Hva du spiser er en av de viktigste årsakene til gallestein. Høye nivåer av kolesterol kan føre til økt nivå av kolesterol i gallen. Studier har vist at høyere nivåer av kolesterol og bilirubin i blodet, jo større sjanse har du for å danne gallestein.

genetikk

Å ha familiemedlemmer som sliter med gallestein kan også øke din evne til å få gallestein. Visse genetiske faktorer på den måten at kroppens fordøyelsessystemet består kan øke muligheten for kroppen for dannelse av gallesten. Denne genetiske sammensetningen er gått ned fra generasjon til generasjon.

Muskelform

Dårlig muskel tone på galleblæren kan være en annen årsak til gallestein. Når muskeltonus er svak, er galleblæren ikke i stand til helt tomt seg selv. Dette etterlater galle å sitte og basseng inne i galleblæren. Som galle er igjen å sitte, de stoffene inni den begynner å stivne, forårsaker gallestein.

Sykdom

De som lider av blodsykdommer eller leversykdommer tendens til å ha høyere nivåer av bilirubin. Bilirubin er en av de stoffer som forårsaker gallestein å danne. Jo lengre økte nivåer av bilirubin er tilstede, jo mer tid kroppen har til å danne gallestein.

Presciptions

Visse reseptbelagte medisiner kan også øke nivået av stoffer i kroppen som kan føre til dannelse av gallestein. De vanligste reseptbelagte medisiner som kan øke risikoen for gallestein er kolesterol medisiner og p-piller.