Den gjennomsnittlige kostnaden for en gadolinium-forsterket MR Prosedyre

April 3

Den gjennomsnittlige kostnaden for en gadolinium-forsterket MR Prosedyre


Magnetic Resonance Imaging er en avbildning teknologi som bruker et magnetisk felt for å skape et detaljert bilde av menneskekroppen. Dette gjør det mulig for forbedret diagnostikk og behandling av medisinske tilstander.

MR

MR-teknologi ble først brukt i 1970; og i motsetning til tradisjonelle x-stråler eller CT-skanning, betyr det ikke bruker noen form for stråling. En av de viktigste styrken av et MR ligger i dens evne til å bedre avgrense muskler og vev i menneskekroppen, og skjelne patologisk versus normale funn bedre enn noen radiografisk teknologi på markedet. I noen tilfeller blir pasientene injisert med en intravenøs fargestoff så som gadolinium for å gi klarere bilder. Gadolinium har paramagnetiske egenskaper, og som et resultat er på linje med det magnetiske feltet som er til stede i løpet av et MRI-prosessen, og dermed skaper bilder med høyere oppløsning.

Kostnad for en MR med gadolinium kontrast

Den gjennomsnittlige kostnaden for en enkel MR varierer mellom $ 400 til $ 3500 per november 2010. Prisen varierer avhengig av hvilken del av kroppen som er avbildet. I tillegg skiller den prisen også avhengig av anlegget der en pasient har hans bilder tatt. Prisen på en MR med gadolinium vil generelt være høyere enn en enkel MR. Gjennomsnittsprisene vil kjøre mellom $ 1200 til $ 4000.

Betalingsalternativer

Vanligvis, hvis en person har helseforsikring, full pris for MR vil bli dekket. Pasienter som ikke har forsikring kan kvalifisere for rabatter eller være i stand til å betale regningen i flere intervaller.