Hvordan å rense en Nose Blokkert av nesepolypper

November 15

Hvordan å rense en Nose Blokkert av nesepolypper


Nesepolypper er kjøttfulle biter av vev som linje innsiden av nasal passasje. Hvis nesepolypper vokse for stor, kan polypper hindre pusten din. Dette kan resultere i mangel på lukt. Ifølge Mayo Clinic, voksne som lider av astma, allergi og bihulebetennelse vanligvis opplever nesepolypper. Hvis nesen blir tett av polypper, vil behandlinger varierer. I svært alvorlige tilfeller av nesepolypper, er kirurgi nødvendig.

Bruksanvisning

1 Få undersøkt av lege for å fastslå omfanget av tilstanden din. En nasal endoskop (a rør med et kamera) kan føres inn i nesehulen for å lokalisere polypper.

2 Bruk en nasal kortikosteroid foreskrevet av legen din. Nasale kortikosteroider som Flonase vil bidra til å redusere polypp betennelse.

3 Ta orale kortikosteroider for å redusere polypp blokkeringer hvis nesesprayen ikke fungerer. Hvis orale kortikosteroider opprørt magen, kan kortikosteroid injeksjoner være en alternativ behandlingsmetode.

4 gjennomgå en polypectomy. Som det fremgår av den amerikanske Rhinologic Society, vil normal funksjon av bihulene gjenopprettes når polypper fjernes. Pluss-siden av en polypectomy er at denne prosedyren bruker en liten sugeinnretning for å fjerne polypper og er minimal invasiv.

5 Motta en endoskopisk bihulekirurgi hvis du er utsatt for å utvikle bihulebetennelse som et resultat av nasalpolypp hindringer. Hindringer oppstår når polypper hindre strømmen av fluider fra bihulene.

Hint

  • Ta antihistaminer hvis du har allergi, noe som vil bidra til å forhindre vekst av polypper.
  • Bruk en luftfukter i hjemmet for å hindre nesepolypper tetter nesen.
  • Prøv en nasal lavage å rense nesegangene.
  • Bruk en saltvann nesespray for å fjerne irritanter fra nesegangene.
  • Prøv aldri å plukke på polypper. Du kan innføre skadelige bakterier i bihulene, noe som kan føre til en infeksjon å utvikle.