Verktøy for administrerende kort sikt minne tap

May 7

Verktøy for administrerende kort sikt minne tap


Short-term hukommelsestap kan være en skremmende opplevelse. Det kan være forårsaket av ulike faktorer, som strekker seg fra demens og kardiovaskulære forstyrrelser for depresjon og normal aldring. Short-term hukommelsestap kan også være en bivirkning av kjemoterapi og slike sykdommer som hjernebetennelse og hjernehinnebetennelse. Behandling av hukommelsestap ofte avhenger først å identifisere årsaken.

Unngå narkotika og alkohol

Overforbruk av alkohol og narkotika kan forverre eller forårsake kortsiktig hukommelsestap. Kutte ned på forbruket av disse stoffene kan hjelpe bøte hukommelsestap.

Skriv det ned

Ett enkelt verktøy for å administrere kortsiktig hukommelsestap er en notisblokk som du kan ha med deg til å skrive ned alt du vil huske. Hold en skriftlig kalender og gjøremålsliste med all informasjon du måtte trenge om en gitt hendelse eller aktivitet, inkludert tider, steder og kontaktinformasjon. Kontroller at du har lister over vital inforation, inkludert viktige telefonnumre og all medisinering informasjon. Skriv ned trinnene på hvordan du gjør oppgaver ved behov.

Hold alt på plass

Short-term hukommelsestap fører ofte en person å sette noe ned og glemme hvor det er. Du kan bidra til å administrere dette problemet ved å ha et sted for alt, og gjør et poeng av å sette alt på sin plass. La dine nøkler, klokken og dine briller på samme sted hver dag når du er ferdig med å bruke dem. Hvis du finner deg selv å sette noe ned på et uvanlig sted, oppgi plasseringen høyt og sa noe sånt som "Jeg setter tastene på kjøkkenbenken."

Hold en journal

Holde en journal er et nyttig verktøy for å hjelpe huske hva som skjedde nylig. Ta notater på viktige telefonsamtaler og møter, eller bare minner fra dagen som du ønsker å huske senere.

Be om hjelp

Noen ganger kan en person med kortsiktig hukommelsestap har problemer med å huske navn eller hvordan å utføre visse oppgaver. Det er greit å spørre folk navnene deres, selv om du vet at du har møtt dem før. Spør en venn til å hjelpe deg å huske hvem folk er, eller for å hjelpe deg med oppgaver som virker for overveldende eller vanskelig å huske. Venner og familie kan også hjelpe minne deg om detaljer på tidsplanen.

Sett en Timer

Noen ganger blir kortsiktig hukommelsestap tydelig når en person ikke huske den tiden for forpliktelser de har gjort. En enkel metode for å huske er å sette en alarm for å jogge hukommelsen slik at du vet det er på tide å kle på seg eller la til en avtale. Hvis det er nødvendig, kan du også skrive ned grunnen for påminnelsen og plassere den ved siden av alarmen slik at du vet hvorfor det kommer av.