Informasjon om veiledning og rådgivning i psykologi

August 11

Når du har et argument med signifikante andre, har du sannsynligvis snakk med din beste venn eller et familiemedlem om det for en rekke årsaker. Du vil kanskje deres råd, kan du ønsker sympati, eller ønsker du kanskje å se ting fra et annet syn som ikke er din egen. Konseptet med rådgivning har eksistert i lang tid. Den er basert på behovet for mennesker å oppsøke råd og hjelp om sine problemer.

Kjennetegn

Generelt tar en veiledning økten sted i en avslappet sosial setting. En person går til en rådgiver med et hverdagslig problem. Rådgiveren er vanligvis plassert i en avslappet kontor innstilling, ikke et sykehus eller klinikk type setting. Personen forklarer hans mål for rådgivning økt så vel som hans problemer og rådgiveren lytter og gir ham passende tilbakemeldinger.

Hensikt

Formålet med rådgivning er for folk å jobbe selv om de typiske problemer. Rådgivere gi folk veiledning i løpet av sine problemer. Rådgivere prøve å hjelpe folk med konflikter mellom mennesker, tilpasse seg en ny livsstil, flytte til et nytt sted, takle en sykdom som kreft, hjelpe folk oppnå sine kort sikt og langsiktige mål, og for å få en større tilfredsstillelse fra livet . Rådgivere aldri fortelle en person hva han bør eller ikke bør gjøre. Rådgiveren er bare der for å hjelpe personen forstå seg selv.

typer

Rådgivere kan finnes overalt. Mange typer rådgivere er spesialister på et bestemt område. Det er ekteskap rådgivere som prosessfullmektig ektepar og hjelpe dem løse tvister og innse hva som er best form dem som et par. Det er skolens rådgivere som hjelper elevene justere sosialt og faglig. Det er også gruppeterapi hvor folk jobbe gjennom problemene sine i små grupper.

rådgivere

Det finnes ulike nivåer av rådgivere. En rådgiver utdannelse kan variere alt fra en bachelorgrad i psykologi til en master til en doktorgrad i rådgiving. Selvfølgelig ville en doktorgradsnivå rådgiveren være dyrere enn en bachelor-nivå rådgiver, men alle nivå rådgiveren kan være nyttig for en person som søker rådgivning. En rådgiver på doktorgradsnivå kan ha sin egen private praksis der de lavere nivå grader ikke kan.

Rådgiving vs. klinisk psykologi

Rådgiving er svært ofte forveksles med klinisk psykologi. Den største enkelt forskjellen er at rådgivere takle hverdagslige problemer at den generelle befolkningen møter. En kliniker avtaler med folk som lider av ekstreme psykiske lidelser schizofreni eller bipolar lidelse. En kliniker arbeider i en klinikk eller sykehus; en rådgiver fungerer i en mer avslappet kontoret eller hjemme-aktig setting.