Slik unngår du at angstanfall

February 5

Slik unngår du at angstanfall


Forestill deg at du sitter hjemme på sofaen, og du plutselig grepet av angst. Det er en intens frykt for at du er gal, eller at du har et hjerteinfarkt. Hjertet slår fortere og du føler deg som om du ikke får puste. Du kan også ha brystsmerter, hjertebank, kvalme og svetting. Dette er bare noen av symptomene som kan signalisere at du lider en angst angrep. Når medisinske årsaker til disse symptomene er utelukket, er det mange ting du kan gjøre for å hindre en angst angrep. Her er noen nyttige teknikker som kan hjelpe deg å ta kontroll over din angst angrep.

Bruksanvisning

1 Lær om angstanfall. Les informasjonen som dekker angst, angstlidelser, stress og fight-or-flight respons. Lære så mye som mulig om angstanfall kan være betryggende og bidra til å sette sinnet rolig. Når du forstår symptomene som oppstår under en angst angrep, vil du vite at at de er ufarlige og at livet ditt er ikke i fare.

2 gjenkjenne symptomene. Hvis du lider en annen angst angrep, stoppe og gjenkjenne symptomer. Fortell deg selv at du vet hva som skjer, og at disse symptomene vil ikke drepe deg. Ikke prøv og bekjempe symptomene. Mange pasienter finner at snakke seg ut av en angst angrep kan bidra til å minske alvorligheten av angrepet.

3 kontrollere pusten. Det er mange pusteteknikker som du kan bruke for å forhindre en angst angrep. For eksempel, er en teknikk som kalles langsom pust: Legg en hånd på brystet og en annen på magen. Hold pusten og telle til 10. Tror "slappe av" til deg selv som du puster ut. Så sakte puster gjennom nesen i 3 sekunder. Din hånd som hviler på magen bør være stigende, mens hånden på brystet bor nesten stille. Pust sakte fra munnen i minst 3 sekunder. Følg med når den hånden som er på magen faller som du puster ut. Gjenta denne prosessen for 5 minutter. Gjør denne øvelsen i 30 minutter hver dag, og helst at du begynner å føle at en angst angrep kommer til å slå til. En annen metode som kan hjelpe deg er å puste sakte inn i en papirpose. Dette vil hjelpe ditt sinn fokus på pusten din i stedet for på den skremmende symptomer.

4 kontrollere stress. Velg en viss tid og sted hver dag for å gjøre ditt bekymringsfull. Bruke 30 minutter på å tenke på personlige problemer og noen mulige løsninger. Ikke tenk på alle de dårlige tingene som kan skje. Fokus på øyeblikket. Det kan hjelpe å skrive ned dine følelser og problemer du tenker. Så etter 30 minutter er opp, fortsett med dagen. Mange synes at denne teknikken hjelper til å kontrollere sine konstant bekymringsfull. Det er en effektiv metode for å håndtere angst, slik at du ikke vil føle seg overveldet.

5 Snakk med noen som du stoler på. Diskuter dine følelser med et familiemedlem, venn eller signifikante andre. Bli med i en støttegruppe. Dele dine følelser med andre som går gjennom angstanfall kan hjelpe deg til å føle at du ikke er alene. Du kan lære mange innsikter som nyttige metoder for å håndtere stress eller de beste måtene som folk takle angstanfall.

6 Meld deg på terapi. Din terapeut kan lære deg mestringsstrategier for stress. Den viktigste behandlingen brukes for angst angrep er kognitiv atferdsterapi, som kan hjelpe deg å gjenkjenne tankemønstre som utløser angst. Det kan også gi deg nye måter å reagere på situasjoner som gjør at du føler deg engstelig eller redd. Under kognitiv atferdsterapi, kan du gjenskape situasjoner som gjør deg panikk. Du kan være i stand til å overvinne din frykt for visse situasjoner som kjøring, å være hjemme alene, å være i en heis eller være i folkemengder.

7 Spis et sunt kosthold. Visse matvarer kan forverre angst. Unngå alkohol, koffein og sukker. Øk mengden av grønnsaker og frukt som kan bidra til å stabilisere din energi og humør nivåer.

8 Oppsøke latter. Finn ting i livet ditt å le. Se filmer som er komedier, besøke en komedie klubb eller lese en spøk bok. Latter kan hjelpe deg med å bli sunnere. Det kan redusere stressnivået, forbedre humøret og senke blodtrykket.

Hint

  • Selv om angst angrep er skremmende, vet at du kan overvinne dem. Søk hjelp og utforske dine behandlingstilbud. Det er ingen grunn til å lide gjennom angst. Legen din kan foreskrive medisiner som kan hjelpe kontroll angst som benzodiazprines (alprazolam, lorazepam og Klonopin) som er mild beroligende midler. Antidepressive medisiner som inneholder selektive serotoninreopptakshemmere kan bidra til å administrere depresjon og symptomer på angst.