Hvordan overvinne sosial angst

October 1

Hvordan overvinne sosial angst


Sosial angst kan være en ødeleggende og skammelig følelse. Millioner av amerikanere lider av angst for folkemengder, grupper og selv betale på tellere i butikker eller restauranter. Denne lidelsen er ikke noe som folk har til å leve med, og det er noen grunnleggende forutsetninger som kan hjelpe overvinne sosial angst. Etter disse trinnene for å følge når følelsen sosialt engstelig.

Bruksanvisning

1 Spør en betrodd person til å følge deg i en sosial situasjon som du føler deg ukomfortabel. Du kan be en terapeut eller en ektefelle, noen som vil hjelpe deg å føle deg trygg.

2 Survey situasjonen og bli kjent med omgivelsene når du befinner deg i den situasjonen. Legg merke til at det ikke er noen opplagte farer i nærheten, og føler at kroppen reaksjoner (dvs. tung pust, puls racing, svette håndflater, risting, etc.). Vet at kroppen din reagerer på frykt og du ikke er døende.

3 Skriv situasjonen eller plasser med betrodd person. Se til betrodd person å hjelpe og berolige deg. Alt vil bli bra, og at det er ingenting å frykte.

4 Vit at du kan takle situasjonen uansett hva som skjer, hvis du er flau eller redd du vil håndtere og og liv vil gå på. Innse at kort av døden, er du fleksibel, og husk at folk er bare mennesker.

5 Bo i situasjonen i minst fem minutter først. Hvis du føler deg selv å bli for ivrig, la situasjonen og bare returnere når du har roet seg. Dette trinnet hjelper deg å bli vant til angst og integrert sakte inn i opplevelsen.

6 Husk disse trinnene og gjenta dem som er nødvendig for enhver situasjon som gjør at engstelige følelser å oppstå. Husk å øve avslapping teknikker og positiv, trøstende selvbilde snakke for å hjelpe deg å tåle opplevelsen (e).

Hint

  • Avslapping teknikker er svært nyttig i beroligende sosial angst; pusteøvelser og meditasjon kan brukes i mangel av situasjonen for å forberede deg for den faktiske sosiale situasjoner som forårsaker angst.
  • Hvis du angst er lammende, se til en utdannet lege for mulige medisiner for å hjelpe med angst. .Mange Anti-angst medisiner hjelpe folk, men må du rådføre deg med lege før du tar noen nye medisiner. Også mange naturmidler (ex., St. Johns Wort) fungerer godt, også.
  • Arbeidet med selvtilliten. Mange sosiale angst stammer fra en følelse av usikkerhet og mangel på aktelse. Positiv selvsnakk vil hjelpe deg til å innse at det er ingenting å frykte fra de fleste.
  • Bli med i en støttegruppe kan være svært nyttig i å overvinne sosial angst, som det innebærer å være sosialt aktiv med en gruppe av likesinnede mennesker med samme problem. Gå med en betrodd person de første gangene, og prøve å integrere deg selv slik at du kan diskutere problemet.
  • Hvis du befinner deg midt i en full flygedyktige panikkanfall (kortpustethet, risting, ørhet, brystsmerter) la situasjonen slik at du kan gå tilbake til en normal metabolske tilstand. Oppsøk lege hvis disse blir hyppig.