Er det ille å bruke en bærbar datamaskin mens gravid?

August 3

Er det ille å bruke en bærbar datamaskin mens gravid?


Alt du spise, drikke og gjøre under svangerskapet har mulighet til å påvirke det ufødte barnet, noen ganger på en ugunstig måte. Tatt i betraktning hvor utbredt datamaskiner og bærbare PC-er i hverdagen, er det forståelig å bekymre seg for at deres bruk kan uvitende og påvirke vekst og helsen til fosteret. Vær trygg på at, med ett lite unntak, har bærbare datamaskiner ikke utgjør noen levedyktig trussel for barnet ditt.

Stay Cool

Mens bærbare datamaskiner ikke produserer noen stråling eller andre skadelige utslipp, gjør de genererer varme og kan nå ganske høye temperaturer. Denne varmen kan utgjøre en fare for deg og barnet dersom det igjen å bygge for lengre perioder. Disse høye temperaturer kan føre til irritasjon eller brannsår på huden, og forårsake overoppheting i din baby. Ifølge AmericanPregnancy.org, kan langvarig eksponering for høye temperaturer føre til en økt risiko for misdannelser. Mens temperaturene en laptop produserer er langt fra andre varme-relaterte aktiviteter som badstue, sitter den bærbare direkte på eller i nærheten av magen kan fokusere på at varme til livmoren.

bruk Support

Graviditet endrer tyngdepunktet, noe som gjør hverdagslige aktiviteter mer utfordrende. Sitte i lange perioder mens du arbeider på en bærbar PC kan føre til ubehag i form av rygg eller hoftesmerter. Bruk en stol med fast ryggstøtte for å forhindre dårlig holdning og unngå sårhet eller smerter. Plasser laptop skjermen og tastaturet i en komfortabel høyde slik at du ikke gjør repeterende, keitete bevegelser.

Ta regelmessige pauser

Arbeide for lenge mens du ser på en dataskjerm kan føre til belastning på øynene. Ta en 10 minutters pause hver time som du arbeider på den bærbare datamaskinen for å tillate deg selv tid til å flytte rundt og refokusere øynene. Ta en matbit, traff på badet og få litt vann for å gi dine øyne noen minutters hvile og å flytte rundt for å skifte vekten.

riktig posisjonering

Hvis du bruker den bærbare datamaskinen i fanget ditt, eller det som er igjen av det takket være din voksende mage, flytte laptop fremover, så det er nærmere til knærne. Ikke balansere laptop på magen, som varmen kan føre til problemer, og det vil ikke være en solid-nok overflate for å hindre tipping. Bruk en lapdesk på bena for å forhindre ubehag fra varmen og heve den bærbare datamaskinen til en bedre høyde for å arbeide.