Vyvanse Vs. Strattera for voksne

February 10

Vyvanse og Strattera er medisiner som brukes i behandling av ADHD. Strattera er den første ikke-sentralstimulerende stoffet godkjent for bruk med ADHD, og ​​det har en helt annen bivirkningsprofil enn sentralstimulerende midler som Vyvanse.

kjemisk Difference

Vyvanse (lisdexamfetamine) er et sentralstimulerende pro-drug og omdannes til dextroamphetamine av enzymer i mage-tarmkanalen. Det virker hovedsakelig på signalstoffet dopamin. Strattera er et ikke-stimulerende, handler først og fremst på signalstoffet noradrenalin.

effekt

Begge stoffene er generelt klinisk bevist å lindre ADHD symptomer, men noen individer reagerer forskjellig på hver.

Bivirkninger

Vyvanse, å være en stimulerende, kan forårsake akutt takykardi, forhøyet blodtrykket og i noen tilfeller eufori. Bivirkningene av Strattera er mer subtil og generalisert, inkludert søvnløshet, seksuell dysfunksjon og "bomull munn."

Onset

Som alle amfetamin, har Vyvanse en umiddelbar terapeutisk utbruddet, vanligvis innen en time for å ta den første dosen. Strattera kan ta flere uker før sin terapeutiske fordeler er lagt merke til.

misbrukspotensiale

Vyvanse er ikke like vanedannende som eldre former av amfetamin som Adderall, men misbruk er fortsatt en risiko; det er en Schedule II narkotika på grunn av dette. Strattera gir ingen "liking" effekt, og er ikke betraktet som et stoff som kan bli misbrukt.