Ulike ord for sukker i mat etiketter

September 3

Ulike ord for sukker i mat etiketter


Når vi hører eller leser ordet "sukker", det maner frem bilder av små hvite kuber av sødme. Gå ned midtgangen i dagligvarebutikk, og du vil se ikke bare poser med sukker, men også andre typer også. Les en mat etikett for en brus eller bakt element, og du vil ikke ofte se ordet sukker, men du vil se mange andre ord som du kanskje ikke er klar over er typer sukker. Det betyr ikke alltid at selskaper prøver å "slippe en forbi deg", men at "sukker" er ikke en vitenskapelig navn. Riktig navn på sukker er sukrose. Det er ofte avledet fra sukkerrør eller sukkerroer.

Tabell Sugar

De fleste oppskriftene som kalles for sukker. Dette er vanlig bord eller hvitt sukker som selges i poser. Andre oppskrifter ringe for pulverisert eller melis. Dette er granulert sukker som er blitt mekanisk påsatt, slik at krystallene er brutt. Det er veldig fint, og noen ganger blandet med et snev av stivelse for å stoppe klumper. Grov eller perle sukker er formet sukker og brukes hovedsakelig som pynt på kaker.

Sukker ord slutte på "ose"

Når du leser en food etikett, ord som slutter med "ose" vil betegne en type sukker. De vanligste sukker sett på etikettene er fruktose, druesukker og glukose. Fruktose kommer fra honning, frukt og grønnsaker. Det er litt søtere enn sukker. Druesukker er også kjent som glukose, som er den viktigste energikilden for kroppen vår. Den brukes i baking produkter som brownie eller kakemikser og de ferdige produktene. Et annet ord sett på etiketter for sukker er maltodekstrin, som er en type av druesukker og har en tendens til å dukke opp i hermetisk frukt og snacks.

brunt sukker

Brunt sukker, lys brunt sukker og Barbados sukker er alt sukker som har varierende mengder molasses lagt. Det er gjort for smaks- og fargestoffer; jo mørkere brun det er, jo mer melasse til stede. Melasse skjer for å være et biprodukt av de fleste sukker produksjonsteknikker og er oppført som en ingrediens i seg selv på mat etiketter.

sukker sirup

En annen måte å se etter sukker på en etikett er å finne ord med sirup. Lønnesirup er en vanlig søtningsmiddel. Corn sirup forbedrer smaken og myker tekstur av matvarer. Dens lave kostnader for å produsere betyr at det er funnet i et stort utvalg av godteri, mat og brus. En annen versjon er høy fruktose mais sirup (HFK). HFCS er spesielt vanlig som det løser seg veldig lett inn i produkter.

kunstige Sukker

La oss ikke glemme kunstig sukker eller søtningsmidler, også referert til som lav-kalori søtstoffer eller sukker erstatning. Årsaken til den lavere kalori teller, er at de er opprettet ekstra søt, slik at mindre er nødvendig for å smaken mat og drikke. Vanlige etiketter for disse er aspartam (NutraSweet), sakkarin og sukralose.