Hva er den hyppigste tid å bli gravid?

January 17

Hva er den hyppigste tid å bli gravid?


Det enkleste svaret er tiden under og rett etter eggløsning. Eggløsning er lov av eggstokkene frigjør et egg i egglederne for å bli befruktet av en ekstern kilde, sperm.
Men datoen for dette kan variere fra kvinne til kvinne, avhengig av en rekke forhold, blant annet lengden av den månedlige syklus, stressnivå, frekvens av seksuell aktivitet, fysisk helse, medisiner og andre faktorer. Observere kroppen din, så vel som å lære tegnene på at eggløsning har funnet sted, bistand i stor grad i å finne ut akkurat rett tid å bli gravid.

eggløsning

Ifølge US Department of Health and Human Services kvinner Health Information Center, er standard månedlig syklus 28 dager, men det kan variere fra 21 dager til 35 dager. Menstruasjonssyklusen starter på den første dagen i menstruasjonen. I en gjennomsnittlig 28-dagers syklus, skjer eggløsningen rundt dag 14. slimhinnen i livmoren er tilstrekkelig fortykket slik at egg som slippes til implantatet og begynne livssyklusen til et foster. Mellom dag 15 og 17 er når egget er mest sannsynlig å bli befruktet.

slimet i livmorhalsen

Som kroppen blir fruktbar, vil sekret av skjeden din begynne å endre på konsistens. For de fleste av syklusen din, kan sekret være minimal. Som kroppen forbereder seg på eggløsning, sekreter, som kan være hvit, gul, uklar eller klissete, begynner å endre seg. Når du er mest fruktbar, vil dine vaginale sekreter bli klart og har konsistensen av rå eggehviter.

Basal Body Temperature

Når en kvinne har nådd fruktbarhet, stiger hennes basal kroppstemperatur litt. Basal kroppstemperatur er temperaturen mens du er i ro, umiddelbart etter å ha våknet opp. Den gjennomsnittlige kvinnens basal kroppstemperatur er 96-98 grader F. Under og etter eggløsning, er den gjennomsnittlige kvinnens basal kroppstemperatur mellom 97 og 99 grader F. Endringen kan skje gradvis eller plutselig, og kan være en topp i temperaturen så lite som 0,4 grader. På grunn av dette, er en spesiell termometer anbefales for de som ønsker å spore basal kroppstemperatur.

Nedre magesmerter

Omtrent en femtedel av kvinnene kan føle eggløsning i form av nedre del av magen ubehag. Dette ubehaget kan variere fra en liten stikk av smerte, følelsen som en trakk muskel, eller en smertefull verkende følelse. Denne tilstanden, som kalles "mittelschmerz," kan vare alt fra noen minutter til noen timer.

Misforståelse

Mens du er mer sannsynlig å bli gravid i løpet av dine mest fruktbare dager, er det fullt mulig å bli gravid når som helst i syklusen din, spesielt hvis du har inkonsistente menstruasjon. Mens en kvinnes egg kan overleve ubefruktet for bare en dag etter å ha nådd livmoren, kan sædcellene leve inni en kvinnes kropp for ca seks dager, noe som gjør unnfangelse mulig selv om ubeskyttet sex ikke er engasjert i løpet av en kvinnes mest fruktbare dager. Mens metodene skissert er utmerket for å prøve å unnfange et barn, de er ikke et effektivt middel for prevensjon.