Er laks sunt å spise?

December 22

Å spise laks har mange helsemessige fordeler, men noen mennesker bekymre kvikksølv i havet eller problemer med oppdrettsanlegg, noe som kan heve fare for å spise laks. The American Heart Association anbefaler likevel å spise fisk to ganger i uken for sin helsemessige fordeler.

Mercury

Mens makrell konge, hai og sverdfisk er flagget som varianter som kan inneholde høye kvikksølv av US Food and Drug Administration, er laks på lavt kvikksølv listen. FDA råder deg til å unngå de høye kvikksølv fisk hvis du er gravid eller ammende, men sier laks er fine. Du kan sjekke med din lokale dyreliv etater for advarsler om lokale kvikksølv i fisk.

Color Lagd

Oppdrettere nå merke pakker med "Color Lagd" når de legger fargestoff til fisken, som gir det samme naturlige laks farge villfisk. Det har blitt funnet at denne fargen ikke påvirker fiskens helse verdier, og du kan velge å kjøpe villfanget laks i stedet.

oppdretts~~POS=TRUNC

Fargen problemet er ett element som oppstår i oppdrett av laks, noe som kan øke andre problemer som for eksempel fiskesykdommer og antibiotika. Dette er et problem med noen oppdretts kjøtt, fra biff til svinekjøtt. FDA skal godkjenne mat som selges i butikkene, så velge mellom oppdrettsfisk og villfisk er til syvende og sist et spørsmål om personlig mening og ikke av folkehelsen. De fleste butikker tilbyr vill eller oppdrettsfisk, slik at du kan velge å kjøpe.

Protein

Fisk er en svært magert kjøtt, som er en grunn til at det er bra for helsen vår. Det er høy i protein, som er laget av aminosyrer, noe kroppen trenger for å bygge celler.

Omega-3 fettsyrer

Svinekjøtt og oksekjøtt er vanligvis mye høyere i fett enn fisk. Laks har også fett, men tilbyr oljer som er bra for oss. Laks er høy i både eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre, to typer omega-3 fettsyrer. Disse lavere kolesterol og bedre celleytelse.