Legemidler til behandling av Fibromyalgi

February 22

Legemidler til behandling av Fibromyalgi


Fibromyalgi er en kronisk sykdom som forårsaker lider hele kroppen verkende eller brennende smerte og tretthet. Plasseringen, alvorlighetsgrad og intensitet kan variere fra person til person og fra dag til dag. Det er ingen medikamenter som er spesielt laget for å behandle sykdommen, men stoffer som brukes til behandling av andre lidelser er blitt vist å lindre symptomene fibromyalgi.

analgetika

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, har hjulpet lider av fibromyalgi, selv om det ikke er en betennelsessykdom. I hvilken grad disse stoffene gi lindring varierer. Fordelen er avhengig av graden av smerte pasienten opplever. Analgetika brukes til å behandle generelle smerter og stivhet, slik at disse medisinene ville fungere best for de med svak til moderat ubehag.

opioider

Vanligvis foreskrevet som en siste utvei når annen behandling ikke har bedret pasientens livskvalitet, er narkotiske stoffer som Vicodin, Oxycontin, Percocet og Darvocet anbefales. De brukes til å behandle akutt, blusse opp og bryte gjennom fibromyalgi smerte. Smertestillende medikamenter kan også tas opp gjennom huden og inn i blodet med en smerte patch. Disse stoffene kan være svært vanedannende og må overvåkes godt av legen din.

injeksjoner

"Tender punkt smerte" refererer til områder på kroppen som skadet så mye at de ikke kan bli berørt. Disse muskel "knop" kan noen ganger behandles med triggerpunktinjeksjoner. En lokal bedøvelse eller kortikosteroid brukes til sterke smerter.

antidepressiva

Selektiv seratonin reopptakshemmere, eller SSRI, arbeid ved å øke nivåene av kjemiske seratonin og holde den i systemet lenger. Dette hjelper pasienter kontrollere smerte, sove bedre og lette depresjoner. Brukte narkotika er trazodon, sertralin, citalopram og doxepin.

muskelavslappende

Muskelavslappende bidra til å redusere muskelkramper og smerter. Fordi de er sederende stoffer, blir de beste administreres ved sengetid. Den hyppigst forskrevne muskelavslappende er Flexeril. Klonopin er en anti-angst og medikament, som Valium, har muskelavslappende egenskaper. De kan være foreskrevet for å hjelpe Fibromyalgi pasienter føle deg roligere og dermed håndtere bedre med smerte.