Hvordan forhindre tilbakefall av depresjon

August 3

De fleste vil oppleve en sporadiske anfall av tristhet eller "blues", men når depresjonen blir alvorlig, lider avtale med langvarige og tilbakevendende tristhet eller håpløshet. Symptomer på depresjon inkluderer langvarig tristhet, tretthet, søvnproblemer, irritabilitet og tap av interesse for aktiviteter. Heldigvis finnes det måter å kontrollere disse symptomene og hindre tilbakefall.

Bruksanvisning

1 Lær å håndtere stress. Angst og stress kan utløse depresjon. For å hindre tilbakefall, vedta teknikker for å redusere stress og kontrollere angst. Praksis pusteteknikker, få nok hvile, og ikke utsette.

2 Ta medisinen din. Hvis foreskrevet en medisin mot depresjon, ta medisiner som anvist. Disse stoffene bidra til å stabil hjernen kjemikalier og kontroll stemningslidelser. Stoppe medisiner brått kan føre til tilbakefall.

3 Snakk med en terapeut. I forbindelse med medisiner, kan det primære lege anbefaler rådgivning for å avdekke den underliggende årsaken til depresjon. Terapeuter kan hjelpe deg med å identifisere faktorer som utløser depresjon, og de kan hjelpe deg å takle angst og skuffelser.

4 Hold deg aktiv. Regelmessig mosjon og fysisk aktivitet frigjør dopamin - et kjemisk stoff i hjernen direkte relatert til humør. Dopamin bidrar til å forbedre din mentale outlook, noe som kan forhindre et tilbakefall av depresjon.

5 Utvikle et støttesystem. Isolere deg selv kan bringe på depresjon. Snakk åpent med nære venner og familie, og ikke isolere deg selv. Om nødvendig, bli med i en støttegruppe.

Hint

  • Unngå alkohol og narkotika. Disse kan utløse et tilbakefall av depresjon. Eliminere stress ved å redusere dine personlige forpliktelser. Hold en dagbok eller journal for å uttrykke dine følelser og spore dine symptomer. Dette kan hjelpe deg med å identifisere advarsel tegn på et tilbakefall.