Hva er hensikten med ørevoks?

October 29

Hva er hensikten med ørevoks?


Ørevoks, eller ørevoks som det er medisinsk kjent, er vanligvis en klebrig væske, men utseendet kan variere fra person. Voksen kan være flytende, fast eller flassende, men uavhengig av dens utseende, er dens oppgave den samme: å skjerme øregangen. Mens behandlinger som candling, som fjerner ørevoks og urenheter fra øregangen, har økt i popularitet, leger advarer om at fordelene med ørevoks langt oppveier dens rart utseende.

Identifikasjon

Ørevoks er skapt av huden kjertler i ytre øregangen. Den kan bestå av vann, hudceller og bakterier, i tillegg til de sekreter fra kjertler.

fordeler

Ørevoks tilbyr et lag av beskyttelse for ørene. Den blokkerer støv, skitt og selv bugs fra å reise dypt inn i øregangen, og det holder huden i øregangen skikkelig fuktig, forebygge tørr og kløende ører. Materiale i voksen også bidrar til å avverge ørebetennelser.

Omsorg for Ears

Mest ørevoks faller ut av øret naturlig, enten på egen hånd eller når du vasker kroppen din. Leger advarer pasienter ikke å bruke bomullspinner eller andre gjenstander til å fjerne voks. Denne prosessen bare lykkes i å skyve voksen dypere inn i ørekanalen, og skaper en blokkering.

blokkeringer

Noen folks ører skape ekstra voks, som skaper en opphoping som kan føre til midlertidig hørselstap. I slike tilfeller vil legene skylle øret med vann for å fjerne buildup. Evnen til å høre er umiddelbart gjenopprettet.

Hard Wax

Mens sammensetningen av ørevoks kan variere, kan noen menneskers ører skape solid voks, eller hard voks. Hard voks kan føre til smerter ved å trykke mot veggene i øregangen. Leger kan enten prøve å skylle den ut eller foreskrive øredråper eller andre medisiner som vil myke opp voksen.