Balansert kosthold for tenåringer

December 19

Oppmuntrende kloke spise beslutninger i tenårene kan være utfordrende for foreldre. I en tid der tenåringer krever mer selvstendighet, deres ernæring behov er fortsatt svært viktig. Tenåringer som ikke betaler oppmerksomhet til kosthold kan være mangler viktige næringsstoffer, som jern eller kalsium.

Sunn mat for tenåringer

Ifølge BBC skal en tenåring kosthold være utstyrt for å gi rikelig med energi. Sørg for at han får et minimum av fem frukt og grønnsaker hver dag, og to porsjoner med magre proteiner, som egg, kjøtt eller bønner. Også begrense matvarer som inneholder mye sukker, som brus og sukkerholdig snacks. Fet mat bør også være begrenset, som kan danne dårlige vaner og føre til vektøkning. Fluid forbruket er også viktig; tenåringer bør drikke minst åtte glass væske daglig, og mer med økt fysisk aktivitet.

Jerninntak for Teens

Ifølge en artikkel publisert av Discovery Channel, er jern ekstremt viktig i tenårene. Sørg for at tenåringer får nok av jern rik mat, slik som hele korn frokostblandinger, brød og bønner i løpet av tenårene. Gutter trenger 12 mg jern, og jenter trenger 15 mg jern.

Kalsium Forbruket for Teens

Ifølge BBC er så mange som 25 prosent av tenåringer ikke konsumere nok kalsium. Dette kan føre til fremtidige helsemessige bekymringer, for eksempel osteoporose, og en mangel på vitamin D.

I løpet av tenårene, bør 800 mg til 1000 mg kalsium brukes daglig. Oppmuntre tenåringer til å spise tre porsjoner med meieriprodukter hver dag, som kan inkludere: lettmelk, yoghurt eller ost.

Calorie Krav til tenåringer

Ifølge Riley Hospital for Children, menn i alderen 11 til 18 bør forbruke 2,500-3,000 kalorier, opp til 59 g protein, 12 mg jern og 15 mg sink. Kvinner, i alderen 11 Hvis 18, bør spise 2200 kalorier om dagen, opp til 46 g protein, 15 mg jern og 12 mg sink. Imidlertid kan barn som er svært aktive trenger mer kalorier. Snakk med barnets lege for å diskutere sine spesifikke kalori og ernæringsbehov.