Post-kirurgi smertelindring

January 6

Gjennomgår kirurgi er stressende nok, men arbeider med post-kirurgi smerte kan være ubehagelig og forlenge helbredelsesprosessen. En av de viktigste faktorene i å håndtere post-kirurgi smerte er å snakke med legen din før prosedyren om hvordan smerte vil bli behandlet. Smertestillende medikamenter kan bidra til å redusere ubehag, samt kutte ned på komplikasjoner fra operasjonen.

IV medisinering

Før kirurgisk prosedyre, er en intravenøs (IV) rør plassert i en vene i en arm eller hånd til å administrere antibiotika, anestesi eller smertestillende medikamenter. Når operasjonen er over, kan legen la IV som det er å fortsette i administrasjon smertestillende medikamenter. Typisk IV smerte lindring medisiner inkluderer morfin, som er gitt med jevne timers mellomrom for å gi lindring fra ubehag. For spinalkirurgi, er anestesi injisert i spinalvæske i løpet av prosedyren. Når operasjonen er over, kan kirurgen legge en lettelse medisiner til anestesi for å lindre smerter etter operasjonen i omtrent 24 timer.

mindre Prosedyrer

Hvis du gjennomgå en mindre eller dagkirurgi, lokalanestetika eller muntlig medisiner er den eneste smertelindring nødvendig for å gjøre utvinning mindre ubehagelig. En lokal bedøvelse som Novocain injiseres direkte på kirurgi nettstedet til nummen området. Den lammende varer i noen timer og lindrer smerte fra området, slik at du kan gå hjem og hvile. For lengre smertelindring, kan en lege sette inn et kateter til området for å konsekvent gi en lokalbedøvelse til området for en lenge som nødvendig inntil smertene avtar.

Oftest er bare en muntlig smertestillende medikamenter som trengs for de som gjenopprette hjemme. Sterkere smertestillende, i likhet med medisiner som brukes i sykehus IV rør, er også tilgjengelig i pilleform, slik at du ikke er knyttet til en IV under gjenoppretting. Oral medisiner bør tas sammen med mat og kan gi bivirkninger som kvalme og tretthet.

Over-the-counter medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) bidra til å lindre smerte og hevelse, og kan gi post-kirurgi smertelindring. Motrin IB, Advil eller andre ibuprofens er de vanligste NSAIDs.