Kan HIV Testing være nødvendig før medisinsk behandling?

April 14

Kan HIV Testing være nødvendig før medisinsk behandling?


Hiv står for humant immunsviktvirus. Det er viruset som forårsaker ervervet immunsviktsyndrom (AIDS). HIV overføres gjennom utveksling av kroppsvæsker Siden starten av epidemien, har noen mennesker i USA orde obligatorisk eller obligatorisk HIV-testing for alle som søker helsehjelp.

Historie

AIDS gjorde sine første opptredener i 1981 blant de homofile mannlige befolkningen i New York og Los Angeles, men det ble raskt klart at andre grupper, som for eksempel blødere og injeksjon av narkotika, var også i faresonen. Noen panikk helsepersonell nektet å behandle folk i høyrisikogrupper. I 1985, det første blodprøve for AIDS ble tilgjengelig, og mange mennesker, inkludert tidligere president Reagan som hadde forblitt uhyggelig stille om epidemien i år, kom ut i favør av obligatorisk testing.

fordeler

Tilhengere av obligatorisk testing oppfattet mange fordeler. Først trodde de slik testing vil varsle helsepersonell til potensielle trusler. For det andre, håpet de å hindre at smittede mennesker fra å spre HIV uvitende til sine partnere og narkotika kompiser. Tredje, la de som obligatorisk testing ville tillate HIV-pasienter å begynne å få behandling tidligere. Til slutt, som mer ble kjent om HIV-smitte i svangerskapet, talsmenn hevdet at en mor som visste hun bar viruset kunne begynne på medisiner og redusere risikoen for overføring til hennes barn.

Advarsel

I de tidlige årene av epidemien, og selv til en viss grad i det nye årtusenet, folk som var HIV-positiv sto fryktelig diskriminering. Noen ble slått; andre ble nektet helseforsikring og helsevesenet; mange andre ble slått ut av sine jobber, hjem og familier. AIDS aktivistgrupper hevdet at obligatorisk testing ikke ville forbedre medfølende omsorg; det ville bare sette et mål holdent på ryggen av syke mennesker. Grupper som ACT-UP (AIDS Koalisjonen for å frigjøre strøm) protesterte høylytt og offentlig, og sakte menneskene i favør av obligatorisk testing begynte å trekke seg.

Kompromiss

I dag Centers for Disease Control (CDC) anbefaler sterkt, men krever ikke at alle voksne gjennomgå regelmessig screening for HIV, og at de som deltar i høyrisikoatferd testes så ofte som en gang i året. I virkeligheten, som i juni 2009, mer enn halvparten av voksne i USA rapporterte aldri å ha blitt testet for HIV.

Universal forholdsregler

Alle helsearbeidere er forventet å beskytte seg mot trusselen om HIV ved å ta generelle forholdsregler. Dette betyr at de opptrer som om noen væske de kommer i kontakt med kunne bli smittet, så de bruke hansker, kjoler og masker for å unngå hudkontakt med alle kroppsvæsker. I dag er det ikke lenger akseptabelt for en helsepersonell til å nekte å gi omsorg basert på en persons hiv-status.

Obligatorisk testing i USA

Det er noen sjeldne situasjoner når folk trenger å gjennomgå obligatorisk HIV-tester. Blod- og organdonorer, for eksempel, må testes, som må aktiv tjeneste militært personell. Noen føderale og statlige innsatte, for eksempel de som er dømt for seksualforbrytelser, er testet for HIV. Til slutt, i noen stater, nyfødte med mødre med ukjent hiv-status testes automatisk slik at de kan begynne medisinsk behandling med en gang. Imidlertid er den gjennomsnittlige personen som søker hjelp fra helsevesenet ikke nødvendig å gjennomgå HIV-testing før behandling.