Propranolol bivirkninger

July 19

Propranolol bivirkninger


Propranolol er en resept beta blocker narkotika selges under Inderal merkenavn i USA. Dette stoffet brukes alene eller sammen med andre medisiner for å kontrollere høyt blodtrykk. Denne medisinen kan også brukes til å behandle migrene hodepine, sterke brystsmerter og fortykket hjertemuskulaturen. Dette stoffet finnes i tabletter, kapsler og andre former. Noen bivirkninger kan forekomme med propranolol som krever legehjelp.

Gastrointestinal og urin bivirkninger

Noen bivirkninger i mage og urin systemer har forekommet med propranolol pasienter. Ifølge Mayo Clinic, har noen individuelle brukere klaget over blodige, svart eller tjæreaktig avføring etter behandlingsstart med dette stoffet. Forstoppelse har skjedd med noen pasienter. Noen mennesker lidd med diaré. Oppkast er rapportert. Noen mennesker ble usedvanlig kvalm. Noen individer opplevd halsbrann med dette stoffet. Blodig urin og redusert urinmengde har forekommet med noen pasienter.

Mentale og emosjonelle bivirkninger

Noen pasienter har opplevd mentale og emosjonelle bivirkninger av propranolol. Ifølge Mayo Clinic, har noen mennesker blir forvirret om tider, steder og identiteter mens de brukte dette stoffet. Redusert bevissthet, nedsatt reaksjonsevne og gråt er rapportert. Depresjon, mutisme og paranoia har utviklet seg i noen mennesker som forbrukes dette stoffet. Uvanlig grimaser, merkelige vesen og raskt skiftende stemninger er observert hos noen mennesker. Noen individer har klaget livlige drømmer.

Nervesystemet relaterte bivirkninger

Bivirkninger av nervesystemet har utviklet seg i noen propranolol brukere. Ifølge Mayo Clinic, har noen pasienter opplevd dobbelt syn, tåkesyn eller tap av syn, mens de ble behandlet med dette stoffet. Svimmelhet og besvimelse er rapportert av noen mennesker. Hodepine, har forstyrret farge persepsjon og nattblindhet skjedde. Noen pasienter har lagt merke til glorier rundt lys, kort sikt minne tap og uvanlig søvnighet. Søvnproblemer og tap av energi har oppstått.

Hud og relaterte bivirkninger

Bivirkninger relatert til huden er blitt observert av noen propranolol pasienter. Ifølge Mayo Clinic, noen mennesker har lagt merke til en peeling, blemmer eller løsne i huden, mens de brukte dette stoffet. Sprekker i huden, finne røde flekker og blekhet av fingre og tær har blitt rapportert. En hevelser i ansikt og rødhet i huden rundt ørene har oppstått. Et utslett som ligner psoriasis har utviklet seg i noen tilfeller.

andre effekter

Andre bivirkninger er rapportert av folk som brukte propranolol. Ifølge Mayo Clinic, har noen individuelle brukere klaget hoste, lunger og en blodig nese mens du tar dette stoffet. Brystsmerter, pusteproblemer og vanskeligheter med å svelge er rapportert. Uregelmessig hjerterytme, feber og frysninger har skjedd. Håravfall, tyngre menstruasjon og tap av kroppsvarme har utviklet seg i noen mennesker. Muskelsmerter, ble leddsmerter og svett oppleves av noen pasienter.