Kolposkopi Retningslinjer og prosedyrer

August 17

Kolposkopi Retningslinjer og prosedyrer


Kolposkopi hjelper skjermen pasienter for livmorhalskreft med en mye høyere nøyaktighet enn den standard celleprøve, som kan gi falske positive resultater opp til 80 prosent av tiden, ifølge en posisjon papir av American Academy of Family Physicians (AAFP). Legene utfører colposcopies basert på anerkjente indikasjoner for deres bruk, og de må gjennomgå omfattende opplæring mens forhåpentligvis delta i en pågående gjennomgang og utdanning prosessen.

Beskrivelse

The Mayo Clinic beskriver en kolposkopi som en medisinsk prosedyre å sjekke for sykdommer i livmorhalsen og skjeden. Dersom pasientens celleprøve har indikert mulig trøbbel, kan legen anbefale dette mer grundig prosedyre. Legen bruker et spekulum til å åpne skjeden og observerer livmorhalsen gjennom en tent forstørrelses enhet som kalles en colposcope. Legen gjelder deretter en svak oppløsning av eddiksyre til pasientens kjønnsorgan, så ser vevet gjennom et grønt filter for å se etter unormale utseende celler, i henhold til aafp. Hvis han ser mulige avvik, kan han fjerne små prøver for videre testing.

indikasjoner

Sammen med dobbeltsjekket en unormal celleprøve, den aafp sier at vanlige grunner for å utføre en kolposkopi inkluderer unormale utseende genital vev eller livmorhalsen, mulig voldtekt eller barnemishandling, forhøyet livmorhalskreftrisiko, eller sjekk etter kreftbehandling.

Opplæring og utdanning

Den aafp diskuterer sine pedagogiske metoder vedrørende kolposkopi og andre prosedyrer i sin posisjon papir. I samarbeid med American College of Fødselsleger og Gynekologer, har akademiet laget og implementert et sett med retningslinjer for å hjelpe sykehusdirektører og beboere gjennomføre sin opplæring. Den kolposkopi Kurset omfatter et bredt spekter av materialer fra etablerte familien leger. Akademiet oppfordrer også sykehusene å bruke proctoring, eller evaluering av en peer medarbeider, for å sikre lege kompetanse.

Tilgjengelighet

Den aafp mener at dersom antallet fastleger tilbyr colposcopy øker, kan frekvensen av livmorhalskrefttilfellene slipp som folk får readier tilgang til forebyggende eksamener og tidlig oppdagelse. Telecolposcopy tillater nå pasienter i fjerntliggende områder for å motta colposcopies av video. Som beskrevet i en søknad til National Cancer Institute, tar en lege høyoppløselige digitale bilder av livmorhalsen og deretter sender dem til en colposcopist for gjennomgang. Denne prosedyren ser for tiden bruker som en rettsmedisinske verktøy i overgrepssaker i Williamson County, Texas, ifølge en artikkel i Austin American-Statesman.

betraktninger

Mens aafp og Mayo Clinic både staten at en lege kan godt bestille en kolposkopi direkte på bevis av en celleprøve, Medical News Today sitert en rekke studier fra British Medical Journal avhør effektiviteten av denne politikken. Disse studiene, kjent kollektivt som Trial of Management av Borderline og andre lav-grade Unormale Flekker, hevdet å finne noen fordel i umiddelbar kolposkopi løpet normal overvåkning over tid, enten medisinsk eller i form av kostnadseffektivitet.