Hormone Therapy for migrene hodepine

June 13

Om 29500000 amerikanere lider av den ødeleggende smerte av en migrene. Av disse tre av fire pasienter er kvinner. Det er flere forskjellige årsaker til at kvinner er mer utsatt for migrene samt flere ulike behandlingstilbud tilgjengelig. Selv om den eksakte årsaken til migrene er fortsatt ukjent, det er en sammenheng mellom migrene og østrogennivået hos kvinner, og hormonbehandling er en mulighet for behandling.

Hva er en migrene?

Migrene hodepine ofte beskrives som «en intens pulserende eller bankende i ett område av hodet." For migrenepasienter, er det så mye mer enn disse ordene beskriver. Med symptomer som kvalme, oppkast og synsforstyrrelser sammenfallende med den faktiske smerter, blir migrene ofte ødeleggende.

Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å ha migrene enn menn. Selv om ekspertene er ikke sikker på hva som forårsaker migrene, er det akseptert at nivåene av hormonet østrogen hos kvinner bidra til at høyere rente. Kvinners menstruasjonssykluser diktere en økning og reduksjon i østrogennivået. Når et fall i østrogennivået ved begynnelsen av menstruasjonen finner sted, kan migrene utløses. Faktisk, nesten 60 prosent av kvinnelige migrenepasienter rapporterer at for dem, migrene sammenfaller med menstruasjon.

Ufrivillig barnløshet

Med migrene forbundet med hormonet østrogen som ett av mange mulige årsaker, kan hormonbehandling spille en rolle i behandlingen. Bortsett fra tradisjonelle behandlinger som smertestillende medikamenter, stabilisere østrogennivået gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus kan bidra til å forhindre migrene. Fikk østrogen to dager før og tre dager i menstruasjonen har vist effektivitet i å forebygge utbruddet av en migrene hodepine. Også for kvinner som tar p-piller, og eliminer menstruasjon ved kontinuerlig å ta pillen og ikke tillater menstruasjon er et forebyggende metode for migrenepasienter. Derfor kvinner kan gå tre til seks måneder uten menstruasjon og ha en reduksjon i de tilknyttede hodepine.

Kvinner som gjennomgår overgangsalderen har ofte en reduksjon eller opphør av migrene med mindre overgangsalder er kirurgisk indusert. Deretter tilfeller av migrene ofte forverres. Utnytte hormonbehandling på dette stadiet, men garanterer ikke en reduksjon i migrene. Nesten like mange lider rapporterte at deres symptomer økt som gjorde de som rapporterte en nedgang med hormonbehandling.

forholdsregler

Selv om 60 prosent av kvinnene knytte sine migrene med menstruasjonssyklusen, som gir en kobling mellom østrogennivået og hodepine smerte, må det bemerkes at mindre enn 10 prosent av kvinnene har hodepine med menstruasjon alene. Mange faktorer påvirker hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene. Utnytte en p-pille som inneholder østrogen eller annen type hormonbehandling er to alternativer tilgjengelige for migrene-lidelse kvinner. Avhengig av typen av migrene og kvinnens medisinske historie, kan disse behandlinger ikke være hensiktsmessig. Snakk med din helse-omsorg leverandøren for ytterligere informasjon.