Hva er årsakene til svart Krakk Color?

March 29
Hva er årsakene til svart Krakk Color?

En uvanlig farge på avføringen kan være alarmerende, men det er ikke alltid en grunn til bekymring. Hvis avføring er mørkt svart, tjæreaktig eller blodig, spesielt på en tilbakevendende basis, er medisinsk behandling nødvendig. The University of Maryland Medical Center (UMM) forklarer at sort avføring kan skyldes et problem som eksisterer overalt i hele fordøyelsessystemet. Fordøyelsessystemet omfatter alt fra munnen til anus.

Kosthold

En rekke matvarer og medisiner som kan føre til svart avføring. I de fleste tilfeller, spise slike matvarer eller piller vil bare føre til en midlertidig anfall av mørke avføring. UMM sier disse forbruksvarer inkluderer sort lakris, bly, jern piller, medisiner som inneholder vismut og blåbær.

Blodåre Issues

Noe unormalt i blodårene i fordøyelseskanalen kan forårsake blødninger, som vil vises som svart avføring etter å ha passert gjennom fordøyelsessystemet. UMM identifiserer spesifikke blodårer problemer som for eksempel vaskulær malformasjon, tarm iskemi, esophageal varicer og mage varicer. Når en vaskulær malformasjon oppstår, kan blodstrømmen bli innsnevret eller en klynge av blodkar kan utvikle unormalt. The Cincinnati Children Hospital forklarer at dette er en feil til stede ved fødselen, men det kan ikke bli identifisert før et problem, for eksempel svart avføring, utvikler seg. Tarm iskemi forårsaker innsnevring og nedsatt blodtilførsel til tarmen fôr, spesielt tarmen.

Betennelse

En rekke komponenter i fordøyelseskanalen kan bli betent, forårsaker svart avføring. Betennelse kan være et resultat av en infeksjon eller irritasjon. Noen matvarer kan utløse irritasjon, avhengig av den enkeltes helseproblemer. Noen fordøyelsesproblemer, som Crohns sykdom eller irritabel tarm syndrom (IBS), kan gjøre en person utsatt for uvanlig avføring, inkludert svart og tjæreaktig sak. UMM påpeker at bruk eller overforbruk av medisiner som ibuprofen, naproxen eller aspirin er ofte skylden for vedvarende betennelse og sår i fordøyelsessystemet.

sår

Et sår er et åpent sår som kan utvikles i fordøyelsessystemet. Det kan føre til indre blødninger som skilles ut som svart avføring, eller det kan føre til en person til å passere blodig avføring når sår er nær slutten av fordøyelseskanalen. Den Mayo Clinic forklarer at for blod for å være årsaken til svart avføring, ville blødningen måtte finne sted i den øvre del av fordøyelseskanalen, slik som magen.

I likhet med en sår, kan et sår inne i fordøyelseskanalen forårsaket av punktering eller andre traumer forårsake svart avføring, forklarer UMM. Sår forårsakes vanligvis av magesyrer og andre interne fordøyelsesprosesser, mens en annen type sår kan være et resultat av stump kraft.