Asimadoline bivirkninger

March 28

Asimadoline bivirkninger


Asimadoline er et lovende nytt medikament under utvikling for behandling av pasienter med irritabel tarm syndrom (IBS) i som diaré er den dominerende symptom (IBS-D). Foreløpig er det bare ett medikament godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av IBS-D, og ​​bruken er begrenset til leger innrullert i et bestemt program for å behandle kvinner med alvorlig IBS-D som har unnlatt å svare på annen terapi.

IBS

The Mayo Clinic anslår at én av fem mennesker har IBS, men at færre enn halvparten konsultere sine leger om sine symptomer, som ofte inkluderer magesmerter eller kramper, oppblåsthet, gass, diaré og / eller forstoppelse og mucusy avføring. IBS pasienter er generelt klassifisert etter deres dominerende symptom: IBS med diaré (IBS-D), IBS med forstoppelse (IBS-C) og IBS som veksler mellom diaré og forstoppelse (IBS-A).

Prognose

Ifølge Mayo Clinic, er IBS en vanlig lidelse i tykktarmen og ikke forårsaker permanent skade på tarmen, noe som kan oppstå med mer alvorlige gastrointestinale lidelser, som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. De fleste mennesker med IBS ikke opplever alvorlige symptomer og mange IBS lider kan administrere sine symptomer ved å overvåke deres kosthold, livsstil og stress.

Asimadoline

Asimadoline er en roman terapi som er utviklet av Tioga Pharmaceuticals, Inc., for å behandle pasienter med IBS-D. I en tidlig klinisk studie, Tioga rapportert at asimadoline signficantly redusert smerte, haster, frekvens av avføring og oppblåsthet sammenlignet med placebo (sukkerpiller) hos både menn og kvinner. I denne studien ble asimadoline sies å være generelt godt tolerert, og ikke gi noen negative effekter relatert til dosen som blir administrert. Ifølge Tioga har asimadoline ikke reist noen sikkerhet bekymringer basert på data fra tidlig klinisk forskning i mer enn 1100 individer vurderes til dags dato.

FDA godkjenning

Før FDA vurderer data om narkotika i utvikling, må Fase 3 testing være fullført. Tioga Pharmaceuticals kunngjorde at det hadde begynt Fase 3 testing i juni 2010. De vil gjennomføre to fase 3-studier før FDA har tilstrekkelige data for å fastslå om asimadoline er trygt og effektivt for å behandle pasienter med IBS-D.

[Se Pressemelding]

Bivirkninger

Fase 3 testing vil gi en god profil av effekten av asimadoline og noen bivirkninger som kan oppstå under behandling. Disse bivirkningene vil bli oppført i narkotikaproduktmerking, slik at leger og pasienter er klar over risikoen og fordelene av behandling med asimadoline.