Wrinkle Surgery

February 6

Wrinkle Surgery


Wrinkle kirurgi er et dagligdags begrep for plastisk rekonstruktiv kirurgi, en teknikk brukt av kosmetiske kirurger til å redusere eller fjerne rynker på huden, vanligvis brakt videre av den normale aldringsprosessen. Disse rynker dannes på kinn, panne, nakke og rundt øynene og blir ofte fremhevet av prosessen med smilende. En rekke forskjellige fremgangsmåter eksisterer for å minimalisere disse tegn på naturlig aldring.

dynamisk rynker

Tre typer rynker finnes: dynamiske rynker, statiske rynker og rynke folder. Ifølge Dr. Jonathan Hoenig, en plastisk kirurg i Los Angeles, er dynamiske rynker forårsaket av sammentrekning av muskler - når du gjør ulike ansiktsuttrykk. De vanligste stedene for dynamiske rynker er mellom øyenbrynene, over pannen og på kinnene nær de ytre hjørnene av øynene - noen ganger kalt "kråketær".

rynke Typer

Statiske rynker er forårsaket av et tap av elastisitet i huden, vanligvis forårsaket av miljøvariabler som overdreven eksponering for sollys, røyking, eller familiegenetikk. I motsetning til dynamiske rynker som viser seg i løpet av ansiktsbevegelser, statiske rynker være synlig selv når ansiktsmusklene ikke er kontrahering. I mellomtiden, en sagging av ansikts struktur bevirker rynke folder, slik som sporene mellom nese og munn, teknisk referert til som Naso-labial spor.

facelift

Wrinkle kirurgi er ofte begrenset til bestemte områder, for eksempel fjerning av rynker fra pannen, øyelokk, ansikt eller nakke. Uttrykket "facelift" er ofte brukt for å referere til noen av disse prosedyrene, men dette er noe av en misvisende benevnelse. En ansiktsløftning strammer vevet i nedre halvdel av ansiktet og halsen, ifølge Jean M. Loftus i sin bok "The Smart Woman guide til plastisk kirurgi." En ansiktsløftning fjerner overflødig hud og strammer de resterende ansiktsservietter, men gjør ingenting for å forbedre utseendet på pannen eller øyelokk.

øyelokkene

Blefaroplastikk (øyelokk kirurgi) skjærer bort overdreven eller slapp hud, i tillegg til fett, og noen ganger muskel, fra øyelokkene og poser under øynene. Det gir vanligvis en mer ungdommelig, uthvilt utseende. En poliklinisk prosedyre, øyelokk kirurgi krever normalt ca 90 minutter, med sting fjernet i fem til syv dager. En kjemisk peeling eller laser skin resurfacing er ikke-kirurgiske alternativer for de med bare en moderat mengde overflødig hud under øynene.

Panne

Den endoskopisk panne løft eller panneløft justerer posisjonering av bryn og glatter ut rynker fra pannen. Dette endoskopisk kirurgi benytter et lite kamera satt inn gjennom et snitt i hodebunnen eller bare over øyenbrynene. Lokal anestesi brukes på poliklinisk basis, med sting fjernet i sju til ti dager, og muligheten til å gå tilbake til arbeid i samme periode. En ikke-kirurgisk alternativ til denne fremgangsmåten er injeksjonen av Botox inn i pannen. Imidlertid er effekten av Botox midlertidig, som normalt varer bare to til tre måneder.