Bivirkninger av Sedasjon

March 15

Sedasjon er en medisinsk praksis brukes til å redusere angst og kjedelig bevissthet hos pasienter. Det er et nyttig verktøy som kan gjøre det lettere for en lege å utføre en prosedyre og også gjøre prosedyren enklere for en pasient å tåle. Selv når administrert av en erfaren profesjonell, kan sedasjon forårsake bivirkninger.

Faktaene

Sedativa arbeide for å trykke ned det sentrale nervesystemet, men ikke hindre eller blokkere opplevelser av smerte. Sedasjon kan brukes alene, som med sedasjon i odontologi, for å roe en nervøs pasient som fortsatt må være i stand til å snakke og samhandle med legen. Den kan også brukes i kombinasjon med anestesi for å slappe av en pasient og blokkere smerte fra et prosedyre. Akkurat som med anestesi, er det en risiko for bivirkninger dersom legen bruker sedasjon for prosedyren.

allergiske reaksjoner

Noen bivirkninger av sedasjon er forårsaket av allergiske reaksjoner på den sedative som brukes. En allergisk reaksjon kan føre til er undertrykkelse av din hastighet på pusting, som setter deg i fare for ikke å få nok oksygen til hjernen. Blodtrykket kan også falle under trygge nivåer. I alvorlige tilfeller kan reaksjonen være alvorlige nok til å være dødelig. En allergisk reaksjon kan føre til at effekten av sedering til å nøle lenger enn normalt.

andre effekter

De andre bivirkninger av sedasjon, avhenger av beroligende legen gir deg. Benzodiazepiner kan føre til hukommelsestap for tiden rundt deres administrasjon. Lystgass kan forårsake kvalme og oppkast. Ketamin kan føre til kvalme, samt levende hallusinasjoner som ofte er skremmende. Propofol kan føre til markert depresjon av pustefrekvens. Noen bivirkninger er sjeldne, men alvorlige. Halotan kan utløse inflammatoriske hepatitt.

Behandling

Behandling av bivirkninger av sedasjon er avhengig av effekt og dens alvorlighetsgrad. For deprimert puste, kan medisinsk personell gripe inn og legge til rette for å puste før stoffet har ryddet systemet ditt, og du kan puste på egen hånd. Noen sedativa har motgift. For benzodiazepiner, vil et stoff kalt flumazenil motvirke deres effekter. Bivirkningene av sedasjon vil visne som kroppen din forbrenner stoffet og fjerner det fra systemet.

betraktninger

På grunn av mangfoldet av ulike beroligende midler tilgjengelig, vil legen din trenger å bestemme hvilken som passer best til dine behov. Den beroligende som fungerer for en person for en bestemt prosedyre kanskje ikke fungerer for deg. Du bør diskutere eventuelle narkotika allergier du har før under en prosedyre. Sedasjon bør kun utføres av en kvalifisert medisinsk faglig erfaring i å arbeide med stoffet, og som forstår dens potensielle bivirkninger.