Instruksjoner for bruk av CPAP Machine

June 26

Instruksjoner for bruk av CPAP Machine


En kontinuerlig positivt luftveistrykk maskin, eller CPAP, brukes av pasienter som er diagnostisert med søvnapné å presse luft gjennom luftveiene for å holde halsen fra å bli blokkert. Søvnapné er en søvnforstyrrelse som fører til at pasienten lider av luftveisobstruksjon under søvn. Med obstruktiv søvnapné, puste gjentatte ganger stopper og starter når hals musklene slappe av. En annen form for søvnapné, sentral søvnapné, oppstår når riktige signalene ikke blir sendt fra hjernen til musklene som kontrollerer pusting.

Bruksanvisning

1 Rengjør og tørk ansiktet før du bruker CPAP-maskin. CPAP-maskin bør være på et plant underlag på hodet eller på siden av sengen.

2 Juster hodeplagg med lange stropper på toppen og borrelås vekk fra ansiktet. Pakk borrelås rundt slangen. Tre av de fire kategoriene gjennom side og topp spilleautomater av masken.

3 Plasser masken over munn og nese og hodeplagg på hodet. Juster eller stramme til tettsittende. Unngå overstramming, noe som kan føre til sårhet eller blåmerker.

4 Slå på maskinen, og kontroller at luftstrømmen er kontinuerlig, og det er ingen luft lekker fra rundt masken. Hvis masken lekker, stram hodebånd.

Hint

  • Følg CPAP maskininnstillinger som bestilt av legen din; ikke bli endre dem uten legens samtykke.
  • Ikke rengjør noen deler av maskinen med sterke vaskemidler eller andre rengjøringsløsninger som inneholder alkohol.