The History of Industrial psykologi

December 17

The History of Industrial psykologi


Industrial psykologi er psykologi av personer på arbeidsplassen. Den dekker områder av arbeidsplassen atferd og holdninger som trivsel, ledelse og valg og vurdering av ansatte. En forståelse av industriell psykologi kan hjelpe en person til å bedre forstå og kommunisere med kolleger og håndtere konflikter. Folk har studert psykologi og menneskets sinn i århundrer, men spesialitet industriell psykologi ikke vises før tidlig på 1900-tallet.

Før første verdenskrig

Ifølge Dr. Patrick McCarthy & # 039; s kort oversikt over historien til I / O psykologi, er far til industriell psykologi anses å være Hugo Münsterberg. Münster utgitt en bok som heter "Psykologi og industriell effektivitet" i 1913 og adressert arbeidsplassen problemer som å velge personell og utstyr og trivsel for de ansatte. Frederick W. Taylor ble også vurderer lignende ideer i denne tidsperioden. Han publiserte "The Principles of Scientific Management" i 1911 som diskuterte hvordan å øke produktiviteten ved hjelp av trening og motivasjon som hvileperioder.

Verdenskrig til 1940

Under første verdenskrig, i henhold til "A Brief History of Industrial psykologi i US Air Force," Robert Yerkes utviklet en testing og screening prosess for amerikanske soldater. I mellomtiden ble Walter Scott utvikle et system for å tildele rekrutter til enkelte jobber og deretter evaluere resultatene av soldatene. I 1917, nær slutten av første verdenskrig, Journal of Applied Psychology ble først publisert. Ifølge Dr. Patrick McCarthy & # 039; s kort oversikt over historien til I / O psykologi, etter krigen, i 1924, Hawthorn studiene ble utført. Disse studiene ble utført av psykologer fra Harvard University på Hawthorne Works of the Western Electric Company. Studien ser på hvordan lys påvirker arbeidstaker effektivitet. De fant at effektiviteten økes med både økt og redusert belysning. Etter en periode av tid, og forskerne venstre, effektiviteten nede av igjen. Dette er referert til som Hawthorne effekt.

Andre verdenskrig

Ifølge "A Brief History of Industrial psykologi i US Air Force," under andre verdenskrig videre forskning ble gjennomført på utstyr, design, valg og opplæring for ulike stillinger og jobb klassifisering. Disse studiene ble publisert i Army Air Force Aviation Psychology Program forskningsrapporter. Så, i 1946, danner American Psychological Association Division 14 med en gruppe av industri / organisasjonspsykologer. Dette Division ble senere Society for Industrial and Organizational Psychology.

1950 til 1970

Ifølge Dr. Patrick McCarthy & # 039; s kort oversikt over historien til I / O psykologi, de menneskelige motivasjonsteorier presentert av Carl Rogers og Abraham Maslow bidro til å fremme bevegelse og utvikling av industriell psykologi. I 1964, på arbeidsplassen endres igjen når Civil Rights Act gjorde det ulovlig å diskriminere i arbeidslivet basert på ting som for eksempel rase, kjønn eller religion. Så, i 1971, BF Skinner presenterte sine motivasjonsteorier og hvordan du bruker denne forståelsen til å endre arbeidsplass atferd i boken "Beyond frihet og verdighet."

1980-tallet og 1990-tallet

Ifølge "A Brief History of the Society for Industrial and Organizational Psychology," det første møtet i den nasjonale konferansen hovedfagsstudenter i Industrial-organisasjonspsykologi ble holdt i 1980. Den første av 11 volumer av Frontiers of Industrial and Organizational Psychology ble publisert i 1986. på 1990-tallet førte til en rekke endringer og nye områder for forskning på feltet. Ifølge Dr. Patrick McCarthy & # 039; s kort oversikt over historien til I / O psykologi, flere USAs høyesterett avgjørelser om seksuell trakassering i de tidlige 1990-tallet brakte oppmerksomhet psykologi og jus i arbeidslivet. På slutten av 1990-tallet, industriell psykologi sted ytterligere oppmerksomhet om vold på arbeidsplassen.