Hva er årsakene til Rennende øyne?

June 2

Rennende øyne oppstår når det er overskytende sekresjon av tårer i øynene. Vi vet alle støv, røyk og smog alle irritere øyne og føre øyet til vann, og vi prøver å vaske det bort. Men det er også viktig å vite hva som er normalt og når du bør oppsøke profesjonell.

årsaker

Den vanligste årsaken til rennende øyne er tørre øyne. Øyet produserer tårer, som bidrar til å smøre øyet samt vaske bort irritanter. Den andre vesentlig årsak er allergier. Andre årsaker til rennende øyne er varm mat som hot chili peppers, blokkering av tårekanalene, infeksjon, inngrodde øyevipper og irritanter som røyk, smog, vind, støv og pollen. Selv smerter, søvnighet, gjesping, oppkast og ler kan føre til at øynene å rive. "Overdreven tårer er en del av et nervesystem refleks utløses av ulike angrep i kroppen", sier Christopher Rapuano, MD, assisterende professor i oftalmologi ved Thomas Jefferson universitetssykehus i Philadelphia.

bekymringer

Rennende øyne kombinert med rødhet og kløe kan være et tegn på allergi. Blefaritt er en infeksjon av øyevippene, mens konjunktivitt er en infeksjon i øyelokkene. Infeksjoner i øyet er vanligvis ledsaget med hevelse og en slim-type utslipp samt rødhet. Fremmedlegemer eller skader er også årsaker til bekymring.

lindre symptomer

Over-the-counter antihistaminer fungere godt for å rive forårsaket av allergi og pollen; en kunstig tåre produkt hjelper til med tørre øyne og selv når man bruker et antihistamin siden det har en tendens til å tørke øynene. I sterk vind eller smoggy forhold, "wrap around" solbriller bidra til å holde støv og rusk ut av øynene. En over-the-counter øyedusjen hjelper også.

Kontaktlinser

Bruk av kontaktlinser kan også føre til overdreven rive. Noen grunner er dårlig passform, skrapet eller skadet objektiv, eller noe fanget mellom øyet og linsen. Hvis du fjerner og rengjør linsen, sammen med vaske øyet ikke løser problemet, anbefales det at du tar ut linsene og ta kontakt med øyelege. I high-pollen, smoggy eller støvete omgivelser, kan du prøve å bytte fra linsene til briller for å minske symptomene.

Skader og infeksjon

Et treff direkte til øyet eller et slag mot siden av hodet kan føre øyet å rive, selv sveller og blir røde. Hevelse, rødhet eller utflod kan være et tegn på infeksjon. Ethvert symptom forårsaket av skade, infeksjon eller varer mer enn to dager bør bli sett av en lege for en riktig diagnose. De fleste kan behandles med antihistaminer, antibiotika, en endring i korrigerende linser eller en enkel øyevask.